Υλικά
500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
200 γρ. ξερό ψωμί καλά στυμμένο
1 αβγό
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
½ ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
½ ματσάκι ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
1 ντομάτα τριμμένη
1 φλιτζανάκι του καφέ λάδι
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο στον τρίφτη
λάδι για το τηγάνισμα
λίγο αλεύρι
Εκτέλεση
Βάζω το ξερό ψωμί σε λεκάνη με νερό να μουλιάσει.
Το στραγγίζω πολύ καλά.
Σε μια λεκάνη βάζω τον κιμά, το ψωμί, το αβγό, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τον
δυόσμο, την ντομάτα, το λάδι, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και το σκόρδο.
Ζυμώνω πολύ καλά όλα τα υλικά.
Βάζω λάδι στο τηγάνι και μόλις ζεσταθεί ρίχνω ένα ένα τα κεφτεδάκια, αλευρωμένα και τα τηγανίζω.
Τρώγονται ζεστά.
Tip
Συνήθως τα τρώμε πριν προλάβουμε να τα βάλουμε στο τραπέζι Καλό θα είναι να φτιάξουμε περισσότερα απ’ όσα υπολογίζουμε, για να προλάβουν να φάνε όλοι.