Υλικά
1 κιλό λουβιά καθαρισμένα
100 γρ. χάντρες
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι σε ροδέλες (ή 2 μέτρια)
20 - 25 ντοματάκια
½ ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
½ ματσάκι σέλερι ψιλοκομμένο ή μαϊντανό ή σέλινο ή βασιλικό
αλάτι, πιπέρι
250 γρ. ξινομυζήθρα
Για τη σος λαδολέμονου
1 ποτήρι ελαιόλαδο
½ ποτήρι ξίδι και λεμόνι (μισό μισό)
½ πιπερίτσα καυτερή ψιλοκομμένη
Εκτέλεση
Βράζω τα λουβιά σε αλατισμένο νερό και τα σουρώνω. Βράζω και τις χάντρες σε αλατισμένο νερό και τις σουρώνω.
Βάζω σε ένα μπολ (ή λεκάνη) και τα λουβιά και τις χάντρες και από πάνω ρίχνω παγάκια για να μείνουν ζωντανά (τραγανά).
Μετά τα βάζω σε ένα σουρωτήρι και τα αφήνω να στραγγίσουν καλά.
Τα μεταφέρω σε μια σαλατιέρα, προσθέτω τα κρεμμύδια, τα χορταρικά, τα ντοματίνια, αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύω προσεκτικά όλα τα υλικά.
Χτυπάω στο μούλτι όλα τα υλικά για τη σος και περιχύνω τη σαλάτα.
Από πάνω βάζω την ξινομυζήθρα σε κομματάκια στο μέγεθος καρυδιού και πασπαλίζω με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Tip
Είναι μια πολύ ωραία και δροσερή σαλάτα. Αν θέλω, μπορώ να βάλω και φέτα.