Υλικά
•1 πακέτο φακές (500 γρ.)
•1 κρεμμύδι μεγάλο κομμένο σε κυβάκια
•6 - 7 ντομάτες ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες
•3 - 4 φύλλα δάφνης
•1 κουταλιά πελτέ
•1 ποτηράκι του κρασιού λάδι
•½ ποτηράκι του κρασιού ξίδι
•αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Εκτέλεση
Καθαρίζω προσεκτικά τις φακές και τις πλένω πολύ καλά με άφθονο νερό.
Σε μια κατσαρόλα βάζω νερό και το αφήνω να βράσει.
Μόλις βράσει, ρίχνω στην κατσαρόλα τις φακές, τo κρεμμύδι, τις ντομάτες, τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, τη δάφνη, το λάδι και το ξίδι.
Αφήνω τις φακές να βράσουν σε χαμηλή φωτιά, για να χυλώσουν.