Υλικά
•500 γρ. ρύζι για πιλάφι
•1 κιλό συκωτάκια πουλιών χοντροκομμένα
•1 ποτηράκι λάδι
•1 κρεμμύδι τριμμένο
•200 γρ. σταφίδες
•1 ποτηράκι κρασί και λεμόνι (μισό μισό)
•αλάτι, πιπέρι, κανέλα
•200 γρ. τυρί τριμμένο
•ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Εκτέλεση
Βράζω το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες που γράφει η συσκευασία του.
Το σκεπάζω με μια πετσέτα και το αφήνω στην άκρη.
Τσιγαρίζω στο λάδι το κρεμμύδι και τα συκωτάκια πουλιών για 8 - 10 λεπτά. Τα σβήνω με το κρασί και το λεμόνι.
Προσθέτω αλάτι, πιπέρι, λίγη κανέλα, τη σταφίδα και μισό ποτηράκι νερό και αφήνω τα συκωτάκια να βράσουν και να πιουν το ζουμάκι τους.
Προσθέτω το ρύζι στην κατσαρόλα με τα συκωτάκια, τα ανακατεύω να ενωθούν μεταξύ τους και τα βάζω σε μια φόρμα του κέικ.
Ξεφορμάρω σε μια πιατέλα και πασπαλίζω με το ξύσμα και το τριμμένο τυρί.
Tip
Αν θέλω, μπορώ να ετοιμάσω και ατομικά φορμάκια.