Υλικά
• 500 γρ. ρεβίθια
• 1 πατάτα βρασμένη και τριμμένη στον τρίφτη
• 1 αβγό
• 2 κρεμμύδια τριμμένα
• λίγο ψιλοκομμένο άνηθο, δυόσμο και μαϊντανό
• θυμάρι φρέσκο
• 2 - 3 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
• αλάτι, πιπέρι, κύμινο
• λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Βάζω τα ρεβίθια από το βράδυ να μουλιάσουν. Την άλλη μέρα τα στραγγίζω καλά και τα λιώνω στο μούλτι.
Σε μια λεκάνη βάζω τα ρεβίθια, την πατάτα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, άνηθο, μαϊντανό, θυμάρι, δυόσμο, το αβγό, τα τριμμένα κρεμμύδια, αλάτι, πιπέρι και κύμινο.
Τα ανακατεύω να ενωθούν όλα μεταξύ τους.
Βάζω λάδι στο τηγάνι και μόλις ζεσταθεί βάζω κουταλιά κουταλιά από το μίγμα και τηγανίζω τους ρεβιθοκεφτέδες προσεκτικά, και από τις δύο μεριές.
Τους βγάζω με τρυπητή κουτάλα.