Υλικά
•1 νουά μοσχαράκι γύρω στα 1.000 - 1.200 γρ.
•1 κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια
•½ ποτηράκι του κρασιού λάδι
•2 κουτ. σούπας βούτυρο
•1 ποτήρι του κρασιού κονιάκ
•2 ποτήρια του κρασιού χυμό πορτοκάλι
•2 πορτοκάλια σε ροδέλες & το ξύσμα τους
•2 κουτ. σούπας μέλι
•αλάτι, πιπέρι
Για τον πουρέ
•1 κιλό βρασμένες πατάτες
•1 κουταλιά βούτυρο
•1 φλιτζάνι του τσαγιού κρέμα
γάλακτος
•αλάτι, πιπέρι
•200 γρ. τυριά τριμμένα
Εκτέλεση
Βράζω τις πατάτες, τις σουρώνω καλά και, όπως είναι ζεστές, τις λιώνω.
Προσθέτω το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω.
Σερβίρω τον πουρέ με τυρί τριμμένο και σάλτσα από το φαγητό.
Ανάβω τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα.
Με το λάδι και το βούτυρο τσιγαρίζω το κρεμμύδι και το κρέας γύρω στα 10 λεπτά.
Γυρνάω συνέχεια το κρέας, να μη μαυρίσει, και το σβήνω με κονιάκ.
Προσθέτω τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα, 1 κουταλιά μέλι, αλάτι, πιπέρι και 1 ποτήρι νερό και αφήνω το φαγητό να βράσει.
Μόλις είναι έτοιμο και έχει πιει σχεδόν όλο το ζουμί του, βγάζω το κρέας από την κατσαρόλα και το μεταφέρω σε ταψί.
Από πάνω κόβω σε ροδέλες τα πορτοκάλια και καλύπτω όλο το κρέας.
Σε ένα ποτηράκι του κρασιού βάζω ως τη μέση νερό και διαλύω 1 κουταλιά της σούπας μέλι, τα ανακατεύω και περιχύνω με το μίγμα τις φέτες του πορτοκαλιού.
Ψήνω το φαγητό γύρω στα 15 - 20 λεπτά. Σερβίρω το κρέας σε πιατέλα, είτε ολόκληρο είτε κομμένο σε φέτες, μαζί με πουρέ.