Follow us

Μοσχαράκι με Γλυκοπατάτες

Η συνταγή για μοσχαράκι με γλυκοπατάτες.

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΕΣ

Υλικά

•1.500 γρ. Μοσχαράκι σε μερίδες

•1 κρεμμύδι ξερό σε κυβάκια

•2 - 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

•1 ποτηράκι του κρασιού λάδι

•1 ποτηράκι του κρασιού κόκκινο κρασί

•2 ξυλαράκια κανέλας

•1 κουταλιά κανελογαρίφαλο

•1 κουταλιά ξίδι

•1 κουταλιά πελτέ

•3 - 4 ντομάτες χοντροκομμένες

•αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη

•2 κιλά γλυκοπατάτες, τις οποίες έχω περάσει λίγο από το τηγάνι

Εκτέλεση

Τσιγαρίζω στο λάδι το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κρέας και τον πελτέ για 8 - 10 λεπτά.

Σβήνω με το κρασί.

Προσθέτω τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, το ξίδι, τα ξυλαράκια κανέλας, το κανελογαρίφαλο και νερό και αφήνω το κρέας να βράσει καλά.

Όταν είναι σχεδόν έτοιμο, προσθέτω λίγο ακόμα νερό και τις γλυκοπατάτες και αφήνω να βράσουν μαζί και να πιει το φαγητό το ζουμί του.

Επίσης...

Μοσχάρι µε Φασολάκια

Η συνταγή για μοσχάρι με φασολάκια.

Μοσχάρι µε Αρακά

Η συνταγή για μοσχάρι με αρακά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κεφτεδάκια Σύβραση

Πώς θα φτιάξεις κεφτεδάκια σύβραση.

Μοσχαράκι στην Κατσαρόλα με Μπίρα, Πορτοκάλι και Πατάτες

Σε έναν υπέροχο συνδυασμό από εσπεριδοειδή και καραμελωμένα μπαχαρικά αρώματα που δένουν με την μπίρα.

Τραγανά Κιμαδοπουγκάκια με Πράσο

Με μια πεντανόστιμη γέμιση που καλύπτεται από τραγανιστό φύλλο.

Γιουβαρλάκια Φρικασέ με Σάλτσα Μαϊντανού

Από τα πιο αγαπημένα φαγητά της Ελληνίδας μαμάς, μπορούν να μαγειρευτούν διαφορετικά, με πολλούς τρόπους, για να μην τα βαρεθούμε ποτέ.

Μοσχαράκι με Μήλα και Πατάτες

Είναι φοβερό το πόσο ταιριάζει το κρέας με τα πράσινα τραγανά μήλα.

Κρασάτο Μοσχαράκι με Μανιτάρια

Η συνταγή για κρασάτο μοσχαράκι με μανιτάρια.

Μοσχαράκι με Μπίρα, Μελιτζάνες και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις μοσχαράκι με μπίρα, μελιτζάνες και ρύζι.

Μοσχαράκι Στιφάδο με Κυδώνια στη Γάστρα

Όσο κι αν οι μέρες προτιμούν τη γαλοπούλα και το πουλερικό, ένα μοσχαράκι δεν λείπει ποτέ από το γιορτινό τραπέζι.

Γκούλας, η Σούπα της Γιορτής

Η ίσως πιο ονειρεμένη από τις παραδοσιακές σούπες, με τη γεύση που αγαπούν οι γιορτές: ξινή, γλυκιά και πικάντικη.

Μοσχαράκι με Πετιμέζι

Γλυκόξινο, καταπληκτικό, με μια μελωμένη υπέροχη σάλτσα, που ταιριάζει με πουρέ πατάτας ή καρότου και με λευκό ρυζάκι.