Follow us

Κρέας Κοκκινιστό "Αλλιώς"

Πώς θα φτιάξεις κοκκινιστό κρέας «αλλιώς».

ΚΡΕΑΣ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΑΛΛΙΩΣ

Υλικά

• 2 κιλά μοσχάρι (ποντίκι ή σπάλα)

• 2 ξερά κρεμμύδια σε ροδέλες

• 2 καρότα τριμμένα στον τρίφτη

• λίγο σέλερι ψιλοκομμένο

• 1 ποτηράκι του κρασιού λάδι

• 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί

• 1 κουτί χυμό ντομάτας

• 1 κ.σ. πελτέ

• δάφνη, κανέλα

• 500 γρ. σπαγγέτι

• αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Εκτέλεση

Κόβω το κρέας σε μικρές μερίδες.

Βάζω το λάδι στην κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί προσθέτω το κρεμμύδι, το καρότο, τον πελτέ, το κρέας και το σέλερι και τα τσιγαρίζω για 5 - 6 λεπτά.

Σβήνω το φαγητό με το κρασί και προσθέτω αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, τον χυμό ντομάτας, δάφνη, κανέλα και νερό και αφήνω το φαγητό να βράσει.

Αν χρειαστεί, προσθέτω λίγο νερό ακόμα.

Βράζω το σπαγγέτι για 2 λεπτά λιγότερο απ’ ό,τι γράφει η συσκευασία.

Το σουρώνω, το ανακατεύω με 2 κουταλιές λάδι και το προσθέτω στην κατσαρόλα με το κρέας.

Κουνάω την κατσαρόλα, να ενωθούν τα μακαρόνια με το κρέας, και σβήνω τη φωτιά. Σερβίρω το φαγητό ζεστό, με τριμμένο τυρί.

Επίσης...

Μοσχάρι µε Φασολάκια

Η συνταγή για μοσχάρι με φασολάκια.

Μοσχάρι µε Αρακά

Η συνταγή για μοσχάρι με αρακά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κεφτεδάκια Σύβραση

Πώς θα φτιάξεις κεφτεδάκια σύβραση.

Μοσχαράκι στην Κατσαρόλα με Μπίρα, Πορτοκάλι και Πατάτες

Σε έναν υπέροχο συνδυασμό από εσπεριδοειδή και καραμελωμένα μπαχαρικά αρώματα που δένουν με την μπίρα.

Τραγανά Κιμαδοπουγκάκια με Πράσο

Με μια πεντανόστιμη γέμιση που καλύπτεται από τραγανιστό φύλλο.

Γιουβαρλάκια Φρικασέ με Σάλτσα Μαϊντανού

Από τα πιο αγαπημένα φαγητά της Ελληνίδας μαμάς, μπορούν να μαγειρευτούν διαφορετικά, με πολλούς τρόπους, για να μην τα βαρεθούμε ποτέ.

Μοσχαράκι με Μήλα και Πατάτες

Είναι φοβερό το πόσο ταιριάζει το κρέας με τα πράσινα τραγανά μήλα.

Κρασάτο Μοσχαράκι με Μανιτάρια

Η συνταγή για κρασάτο μοσχαράκι με μανιτάρια.

Μοσχαράκι με Μπίρα, Μελιτζάνες και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις μοσχαράκι με μπίρα, μελιτζάνες και ρύζι.

Μοσχαράκι Στιφάδο με Κυδώνια στη Γάστρα

Όσο κι αν οι μέρες προτιμούν τη γαλοπούλα και το πουλερικό, ένα μοσχαράκι δεν λείπει ποτέ από το γιορτινό τραπέζι.

Γκούλας, η Σούπα της Γιορτής

Η ίσως πιο ονειρεμένη από τις παραδοσιακές σούπες, με τη γεύση που αγαπούν οι γιορτές: ξινή, γλυκιά και πικάντικη.

Μοσχαράκι με Πετιμέζι

Γλυκόξινο, καταπληκτικό, με μια μελωμένη υπέροχη σάλτσα, που ταιριάζει με πουρέ πατάτας ή καρότου και με λευκό ρυζάκι.