Υλικά
• 2 κιλά μοσχάρι (ποντίκι ή σπάλα)
• 2 ξερά κρεμμύδια σε ροδέλες
• 2 καρότα τριμμένα στον τρίφτη
• λίγο σέλερι ψιλοκομμένο
• 1 ποτηράκι του κρασιού λάδι
• 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
• 1 κουτί χυμό ντομάτας
• 1 κ.σ. πελτέ
• δάφνη, κανέλα
• 500 γρ. σπαγγέτι
• αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Εκτέλεση
Κόβω το κρέας σε μικρές μερίδες.
Βάζω το λάδι στην κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί προσθέτω το κρεμμύδι, το καρότο, τον πελτέ, το κρέας και το σέλερι και τα τσιγαρίζω για 5 - 6 λεπτά.
Σβήνω το φαγητό με το κρασί και προσθέτω αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, τον χυμό ντομάτας, δάφνη, κανέλα και νερό και αφήνω το φαγητό να βράσει.
Αν χρειαστεί, προσθέτω λίγο νερό ακόμα.
Βράζω το σπαγγέτι για 2 λεπτά λιγότερο απ’ ό,τι γράφει η συσκευασία.
Το σουρώνω, το ανακατεύω με 2 κουταλιές λάδι και το προσθέτω στην κατσαρόλα με το κρέας.
Κουνάω την κατσαρόλα, να ενωθούν τα μακαρόνια με το κρέας, και σβήνω τη φωτιά. Σερβίρω το φαγητό ζεστό, με τριμμένο τυρί.