Υλικά
•1 ποτήρι ζάχαρη
•1 ποτήρι ρύζι
•5 ποτήρια νερό
•200 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρδισμένα
•150 γρ. φιδέ ψιλό
•½ ποτηράκι λαδοβούτυρο
•2 ξυλαράκια κανέλας
•λίγη κανέλα σε σκόνη
•ξύσμα από 1 λεμόνι
•1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Βάζω στην κατσαρόλα το νερό να βράσει και προσθέτω τη ζάχαρη, το αλάτι και τα ξυλαράκια κανέλας, ανακατεύοντας ώσπου να λιώσει η ζάχαρη.
Μετά προσθέτω το ρύζι και το ανακατεύω να μην κολλήσει.
Το αφήνω σε χαμηλή φωτιά να βράσει.
Σπάω τον φιδέ σε μικρά κομμάτια, τον καβουρδίζω με το λαδοβούτυρο και τον προσθέτω στο ρύζι.
Προσθέτω και τα αμύγδαλα με το ξύσμα, ανακατεύοντας να ενωθούν μεταξύ τους.
Σβήνω τη φωτιά.
Τραβάω την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας, σκεπάζω με μια πετσέτα και αφήνω λίγο το πιλάφι να κρυώσει, γύρω στα 15 - 20 λεπτά.
Μετά το βάζω σε μια πιατέλα ή σε ατομικά φορμάκια, πασπαλίζοντας με κανέλα.