Υλικά
•2 κιλά μοσχαράκι σε μικρά κομμάτια
•1 κιλό μελιτζάνες κομμένες σε κυβάκια
•700 γρ. Γραβιέρα κομμένη σε κυβάκια
•1 κρεμμύδι ξερό σε κυβάκια
•1 κουτί ντομάτα κονκασέ
•½ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
•αλάτι, πιπέρι, κανέλα
•1 ποτηράκι του κρασιού λάδι
•1 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ
•2 σπιτικά φύλλα γιαουρτιού
Εκτέλεση
Ανάβω τον φούρνο στους 180°C.
Βάζω λάδι στην κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί σοτάρω το κρεμμύδι και το κρέας για 5 - 6 λεπτά.
Σβήνω με το κονιάκ και προσθέτω την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, κανέλα και νερό.
Αφήνω να βράσει το κρέας.
Τηγανίζω τις μελιτζάνες σε αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς λάδι, και τις βάζω στο κρέας, που έχει βράσει.
Βάζω και τον δυόσμο, αφήνω να πάρουν 2 - 3 βράσεις και σβήνω τη φωτιά.
Αφήνω το μίγμα λίγο να κρυώσει και προσθέτω τη γραβιέρα.
Λαδώνω ένα ταψί, στρώνω το ένα φύλλο και από πάνω απλώνω το μίγμα.
Σκεπάζω με το άλλο φύλλο, κόβω την πίτα, την τρυπάω σε διάφορα μέρη, τη λαδώνω με λίγο λάδι και τη βάζω να ψηθεί γύρω στα 40 - 45 λεπτά.