Υλικά
•1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
•300 γρ. ψωμί μουλιασμένο και στραγγισμένο καλά
•1 ξινόμηλο τριμμένο
•1 κολοκύθι τριμμένο
•1 καρότο τριμμένο
•1 ντομάτα τριμμένη
•100 γρ. παρμεζάνα
•1 αβγό
•½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
•1 κρεμμύδι τριμμένο
•αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Εκτέλεση
Ανάβω τον φούρνο στους 180°C.
Σε μια λεκάνη βάζω τον κιμά, το ψωμί και τα υπόλοιπα υλικά.
Τα ζυμώνω όλα πολύ καλά, να ενωθούν μεταξύ τους.
Πλάθω τα μπιφτέκια, λαδώνω ένα ταψί (πολύ λίγο λάδι) και τα μεταφέρω σε αυτό.
Τα ψήνω για 15 - 20 λεπτά και μετά τα γυρίζω και τα ψήνω άλλο τόσο περίπου και από την άλλη.
Τρώγονται ζεστά, με σάλτσα, πατάτες τηγανητές, χόρτα, πατάτες φούρνου ή ό,τι άλλο έχω.