Υλικά
•2 κιλά μοσχαράκι σε μικρές μερίδες
•2 - 3 κρεμμύδια ξερά σε κυβάκια
•5 - 6 ντομάτες σε κυβάκια
•2 κουτ. σούπας πελτέ
•4 - 5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
•250 γρ. κρασί κόκκινο γλυκό
•100 γρ. λάδι
•100 γρ. πετιμέζι
•1 κουταλιά μουστάρδα
•2 - 3 ξυλαράκια κανέλας
•μπαχάρι, μοσχοκάρυδο, γαρίφαλο, όλα τριμμένα (2 κουτ. σούπας όλα μαζί)
•αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
Εκτέλεση
Βάζω το λάδι να ζεσταθεί και τσιγαρίζω τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το κρέας και τον πελτέ για 4 - 5 λεπτά.
σβήνω με το γλυκό κρασί, προσθέτω τις ντομάτες, όλα τα τριμμένα μπαχαρικά, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, τη μουστάρδα και νερό και αφήνω το φαγητό να βράσει.
Όταν σιγουρευτώ ότι το κρέας έχει βράσει καλά και αφού χυλώσει το φαγητό, προσθέτω το πετιμέζι και το αφήνω στη φωτιά για δέκα λεπτά ακόμα προτού τη σβήνω.
Τρώγεται ζεστό, με πουρέ.