Υλικά
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
1 κιλό μοσχαράκι σε μεγάλες μπουκιές (χτένι ή ελιά)
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 ντομάτες ώριμες περασμένες από το μούλτι
1 ξύλο κανέλας
μερικά κλωναράκια θυμάρι
100 γρ. πετιμέζι
1 φλιτζ. αμύγδαλα λευκά, καβουρδισμένα
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια φαρδιά και χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το κρεμμύδι μαζί με το ξύλο κανέλας μέχρι να μελώσει.
Προσθέτουμε το μοσχαράκι και το θυμάρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να ροδίσει ελαφρά το κρέας.
Σβήνουμε με τον χυμό ντομάτας και το πετιμέζι.
Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε, προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μελώσει η σάλτσα του.
Σερβίρουμε το κρέας σε πιατέλα, ιδανικά πάνω σε λευκό ρύζι, πασπαλισμένο με τα αμύγδαλα.