Υλικά
200 γρ. κρέμα γάλακτος
3 κ.σ. βούτυρο αγελάδος λιωμένο
4 αβγά
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γλ. μπέικιν
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φλιτζ. τριμμένα κίτρινα τυριά
1 κ.γλ. μίγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο ή κρέας
αλάτι, πιπέρι
Για τους κεφτέδες
400 γρ. κιμά ανάμικτο, μοσχαρίσιο και χοιρινό
1 μεγάλο κρεμμύδι λιωμένο εντελώς στο μούλτι
3 μεγάλες φέτες ψωμί μουλιασμένο, χωρίς την κόρα
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κ.γλ. ρίγανη
1 αβγό
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο & αλεύρι για το τηγάνι
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη ζυμώνουμε καλά όλα μαζί τα υλικά για τους κεφτέδες.
Σκεπάζουμε τον κιμά και τον αφήνουμε για ½ ώρα στο ψυγείο.
Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο στο τηγάνι μέχρι να κάψει.
Πλάθουμε μεγάλα σχετικά κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και τα ρίχνουμε στο καυτό λάδι.
Δε θέλουμε να τηγανιστούν εντελώς, απλώς τα γυρίζουμε από όλες τις πλευρές να ροδίσουν και να θωρακιστούν.
Τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Σε μια λεκάνη χτυπάμε με το σύρμα την κρέμα με τα αβγά, ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να πάρουμε έναν ομοιόμορφο χυλό, όπως για το κέικ.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το μπέικιν, τον μαϊντανό, το τυρί και το μίγμα μπαχαρικών.
Στρώνουμε με χαρτί ένα στρογγυλό μέτριο ταψί και μεταφέρουμε τον χυλό.
Σκορπάμε τα κεφτεδάκια ανάμεσα στον χυλό και περιχύνουμε με ένα κουταλάκι το βούτυρο σε όλη την επιφάνεια.
Ψήνουμε για 40'-45', μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.