Follow us

Γιουβαρλάκια Φρικασέ με Σάλτσα Μαϊντανού

Από τα πιο αγαπημένα φαγητά της Ελληνίδας μαμάς, μπορούν να μαγειρευτούν διαφορετικά, με πολλούς τρόπους, για να μην τα βαρεθούμε ποτέ.

ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΦΡΙΚΑΣΕ

Υλικά

1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά με λιπάκι

2 αβγά

1 μεγάλο κρεμμύδι περασμένο από το μούλτι

100 γρ. μουλιασμένο μπαγιάτικο ψωμί

50 γρ. πλιγούρι ή τραχανά

½ κ.γλ. κανέλα

½ κ.γλ. μπαχάρι σε σκόνη

αλάτι, πιπέρι

λίγο αλεύρι

Για τη σάλτσα

700 ml ζωμό κοτόπουλου

300 ml λευκό κρασί

2 ματσάκια μαϊντανό μαδημένο σε φυλλαράκια

χυμό από 1 λεμόνι

¾ φλιτζ. ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη ζυμώνουμε τον κιμά με τα αβγά, το κρεμμύδι, το ψωμί, το πλιγούρι, την κανέλα, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.

Αφήνουμε για ½ ώρα τον κιμά στο ψυγείο.

Πλάθουμε μικρά γιουβαρλάκια, τα αλευρώνουμε και τινάζουμε το περιττό αλεύρι.

Σε μια φαρδιά και χαμηλή κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά της σάλτσας, εκτός από τον μαϊντανό.

Αφήνουμε να βράσουν για 10' και προσθέτουμε τα γιουβαρλάκια.

Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για άλλα 15'.

Πέντε λεπτά πριν το κατεβάσουμε από τη φωτιά προσθέτουμε τον μαϊντανό και ανακατεύουμε προσεκτικά.

Επίσης...

Μοσχάρι µε Φασολάκια

Η συνταγή για μοσχάρι με φασολάκια.

Μοσχάρι µε Αρακά

Η συνταγή για μοσχάρι με αρακά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κεφτεδάκια Σύβραση

Πώς θα φτιάξεις κεφτεδάκια σύβραση.

Μοσχαράκι στην Κατσαρόλα με Μπίρα, Πορτοκάλι και Πατάτες

Σε έναν υπέροχο συνδυασμό από εσπεριδοειδή και καραμελωμένα μπαχαρικά αρώματα που δένουν με την μπίρα.

Τραγανά Κιμαδοπουγκάκια με Πράσο

Με μια πεντανόστιμη γέμιση που καλύπτεται από τραγανιστό φύλλο.

Μοσχαράκι με Μήλα και Πατάτες

Είναι φοβερό το πόσο ταιριάζει το κρέας με τα πράσινα τραγανά μήλα.

Κρασάτο Μοσχαράκι με Μανιτάρια

Η συνταγή για κρασάτο μοσχαράκι με μανιτάρια.

Μοσχαράκι με Μπίρα, Μελιτζάνες και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις μοσχαράκι με μπίρα, μελιτζάνες και ρύζι.

Μοσχαράκι Στιφάδο με Κυδώνια στη Γάστρα

Όσο κι αν οι μέρες προτιμούν τη γαλοπούλα και το πουλερικό, ένα μοσχαράκι δεν λείπει ποτέ από το γιορτινό τραπέζι.

Γκούλας, η Σούπα της Γιορτής

Η ίσως πιο ονειρεμένη από τις παραδοσιακές σούπες, με τη γεύση που αγαπούν οι γιορτές: ξινή, γλυκιά και πικάντικη.

Μοσχαράκι με Πετιμέζι

Γλυκόξινο, καταπληκτικό, με μια μελωμένη υπέροχη σάλτσα, που ταιριάζει με πουρέ πατάτας ή καρότου και με λευκό ρυζάκι.

Το Μοσχαράκι της Φακής και των Ζυμαρικών

Εμπνευσμένο από το αιγυπτιακό "κόσαρι", ένα θαυμάσιο πιάτο με φακές και ζυμαρικά.