Υλικά
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά με λιπάκι
2 αβγά
1 μεγάλο κρεμμύδι περασμένο από το μούλτι
100 γρ. μουλιασμένο μπαγιάτικο ψωμί
50 γρ. πλιγούρι ή τραχανά
½ κ.γλ. κανέλα
½ κ.γλ. μπαχάρι σε σκόνη
αλάτι, πιπέρι
λίγο αλεύρι
Για τη σάλτσα
700 ml ζωμό κοτόπουλου
300 ml λευκό κρασί
2 ματσάκια μαϊντανό μαδημένο σε φυλλαράκια
χυμό από 1 λεμόνι
¾ φλιτζ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη ζυμώνουμε τον κιμά με τα αβγά, το κρεμμύδι, το ψωμί, το πλιγούρι, την κανέλα, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.
Αφήνουμε για ½ ώρα τον κιμά στο ψυγείο.
Πλάθουμε μικρά γιουβαρλάκια, τα αλευρώνουμε και τινάζουμε το περιττό αλεύρι.
Σε μια φαρδιά και χαμηλή κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά της σάλτσας, εκτός από τον μαϊντανό.
Αφήνουμε να βράσουν για 10' και προσθέτουμε τα γιουβαρλάκια.
Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για άλλα 15'.
Πέντε λεπτά πριν το κατεβάσουμε από τη φωτιά προσθέτουμε τον μαϊντανό και ανακατεύουμε προσεκτικά.