Υλικά
1 κιλό μοσχαράκι σε μεγάλες μπουκιές (χτένι ή ποντίκι ή ελιά)
1 κιλό πατάτες χοντροκομμένες κυδωνάτες
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
1 ολόκληρο πορτοκάλι, με τη φλούδα, κομμένο στα τέσσερα
1 ποτήρι μπίρα ξανθιά
1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
1 ξυλάκι κανέλα
1 κ.γλ. κύμινο
1 κ.γλ. μπαχάρι τριμμένο
1 κ.γλ. θυμάρι ξερό
2 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε καλά το μοσχαράκι μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
Αφαιρούμε το κρέας και ροδίζουμε στην κατσαρόλα τις πατάτες μαζί με το κρεμμύδι, το θυμάρι, την κανέλα, το κύμινο και το μπαχάρι.
Ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα το κρέας και σβήνουμε με την μπίρα. Την αφήνουμε να εξατμιστεί και ρίχνουμε την ντομάτα, το πορτοκάλι και το σκόρδο.
Αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε 1 φλιτζ. νερό και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
Σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει εντελώς το κρέας, φροντίζοντας να ελέγχουμε μήπως χρειαστεί λίγο νερό παραπάνω.
Πιέζουμε τα πορτοκάλια να βγάλουν το εσωτερικό τους και τα αφαιρούμε πριν σερβίρουμε.