Υλικά
1 κιλό βλίτα
3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
½ κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
1 μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ κιλό γραβιέρα τριμμένη
½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γλ. μίγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο ή κρέας
4 αβγά
2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 γιαούρτι στραγγιστό
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο για το ταψί
Εκτέλεση
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τον κιμά με το μίγμα μπαχαρικών, τις 3 κ.σ. ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και τα κρεμμύδια.
Προσθέτουμε την ντομάτα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15' περίπου.
Βράζουμε τα βλίτα σε άφθονο αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε.
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε τον κιμά, τα βλίτα, τα αβγά, το τυρί, το γιαούρτι, το αλεύρι και τον μαϊντανό.
Λαδώνουμε ένα ταψί, απλώνουμε ομοιόμορφα το μίγμα σε λεπτή στρώση, με ύψος περίπου 1 εκ., ραντίζουμε με ελαιόλαδο την επιφάνεια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 45'.