Υλικά
•500 γρ. φασόλια ξερά
•2 πιπεριές πράσινες κομμένες σε φέτες
•1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε φέτες
•3 ντομάτες κόκκινες ψιλοκομμένες
•1 κ.σ. ντοματοπελτέ
•5 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
•1/2 φλ.μαύρες ελιές
•1 φλ. λάδι
•1 καυτερή πιπεριά ολόκληρη (προαιρετικά)
•2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
•αλάτι
Εκτέλεση
Πλένουμε τα φασόλια και τα βάζουμε για ένα βράδυ ή γύρω στις 10 ώρες, σε νερό για να φουσκώσουν.
Στη συνέχεια, τα βάζουμε σε κατσαρόλα και τα βράζουμε μέσα στο ίδιο νερό που φούσκωσαν.
Όταν έχουν μισοβράσει, σβήνουμε τη φωτιά.
Τα αδειάζουμε σε ταψί και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, τις ντομάτες, το ντοματοπελτέ, τις ελιές, το λάδι, το μαϊντανό, την καυτερή πιπεριά (αν θέλουμε) και το αλάτι.
Προσθέτουμε και νερό, τόσο ώστε να μισοσκεπάζονται τα φασόλια και ψήνουμε το φαγητό για 40 λεπτά περίπου, σε μέτριο φούρνο.