Υλικά
•1 1/2 κιλό πράσα
•750 γρ. σουπιές
•1 ματσάκι σέλινο
•1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
•ρύζι Καρολίνα
•λεμόνια
•αλάτι
•πιπέρι
•ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τις σουπιές.
Τα πράσα τα κόβουμε σε λεπτές σχετικά ροδέλες.
Ψιλοκόβουμε το σέλινο και κόβουμε το κρεμμύδι σε κυβάκια.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τις σουπιές και το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε τα πράσα, το σέλινο, αλάτι, πιπέρι και δύο ποτήρια νερό. Αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό της δύναμης του ματιού της κουζίνας μας.
Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να γίνουν τα πράσα και οι σουπιές.
Μόλις γίνουν, ρίχνουμε ανάλογα με το πόσα υγρά έχει το φαγητό μας και το πόσο ρύζι θέλουμε να προσθέσουμε, νερό καυτό (αναλογία 2 υγρό 1 ρύζι).
Προσθέτουμε το ρύζι στην πάνω πλευρά του φαγητού χωρίς να το ανακατέψουμε.
Όταν μαγειρευτεί και το ρύζι μας ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε ρίχνοντας στο πιάτο μας μπόλικο λεμόνι.