Υλικά
2 κιλά πατάτες
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
200 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
1 αβγό
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
½ φλιτζ. κονκασέ περασμένο από το μούλτι
1 κ.γλ. ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι
Για το τηγάνισμα
2 αβγά χτυπημένα
φρυγανιά τριμμένη
καλαμποκέλαιο
Εκτέλεση
Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα.
Τις ξεφλουδίζουμε και τις πολτοποιούμε, όπως κάνουμε τον πουρέ.
Τις βάζουμε σε μπολ όσο είναι ζεστές και προσθέτουμε το κεφαλοτύρι, τον μαϊντανό, το αβγό, αλάτι και πιπέρι.
Ζυμώνουμε με το χέρι μας το μίγμα, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε για ½ ώρα στο ψυγείο να σφίξει.
Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε σε μεγάλο τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τον κιμά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά του κιμά και του κρεμμυδιού.
Προσθέτουμε την ντομάτα και τη ζάχαρη, αλατοπιπερώνουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Μαγειρεύουμε τον κιμά μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά του.
Τον θέλουμε όσο σφιχτό γίνεται.
Πλάθουμε το μίγμα από τις πατάτες, ανοίγοντας πρώτα τον κεφτέ στην παλάμη μας.
Γεμίζουμε με 1 γεμάτο κ.γλ. κιμά και πλάθουμε να σκεπαστεί ο κιμάς και να σχηματιστεί ένα στρογγυλό κεφτεδάκι.
Σε κατσαρόλι ζεσταίνουμε άφθονο καλαμποκέλαιο.
Βάζουμε σε ένα βαθύ πιάτο τα αβγά και σε ένα άλλο τη φρυγανιά.
Περνάμε το κάθε κεφτεδάκι πρώτα από το αβγό και μετά από τη φρυγανιά.
Τηγανίζουμε λίγα λίγα κάθε φορά κεφτεδάκια στο καυτό λάδι, γυρίζοντάς τα με δύο πιρούνια από όλες τις πλευρές.
Τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.