Υλικά
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 κιλό πατάτες κομμένες κυδωνάτες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 κ.γλ. ζάχαρη
1 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.γλ. ρίγανη
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια φαρδιά και χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά μαζί με την πάπρικα μέχρι να ξεχωρίσει και να απορροφήσει τα υγρά του.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον πελτέ και τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι.
Ρίχνουμε τις πατάτες και φέρνουμε δυο τρεις βόλτες, να καλυφθούν με τον πελτέ.
Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό, αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
Ρίχνουμε τη ρίγανη και τον μαϊντανό και σερβίρουμε.