Υλικά
1 κιλό πράσα σε ροδέλες
200 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες
5 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες, μαζί με το πράσινο μέρος
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα πράσα, το κρεμμύδι και τον κιμά σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαραθούν τα πράσα και να απορροφήσουν τα πολλά υγρά τους.
Προσθέτουμε τον πελτέ και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Μαγειρεύουμε το φαγητό για 20'.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Προσθέτουμε στον κιμά το φρέσκο κρεμμυδάκι και τον μαϊντανό και μεταφέρουμε το φαγητό σε ένα χαμηλό ταψάκι, σαν αυτό που ψήνουμε την πίτσα ή τις πίτες.
Ψήνουμε για 25' περίπου ή μέχρι να μελώσει η επιφάνεια, χωρίς να ξεραθεί.