Υλικά
100 γρ. μανιτάρια κομμένα
2 πιπεριές κόκκινες, κομμένες σε κυβάκια
300 γρ. αρακάς κατεψυγμένος
90 γρ. βούτυρο
3 αυγά χτυπημένα (για την ομελέτα)
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
220 γρ. ρύζι μακρύκοκκο ή μπασμάτι
2 φλιτζάνια ζεστός ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών (1 κύβος)
3 κουταλιές μαϊντανός, ψιλοκομμένος
130 γρ. παρμεζάνα σε φλούδες ή φρεσκοτριμμένη
αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
Αρχικά θα βράσεις τον αρακά για 10’ σε αλατισμένο νερό και στη συνέχεια θα τον στραγγίξεις.
Σε λίγο βούτυρο θα ρίξεις τα αυγά για να φτιάξεις την ομελέτα και να την ψήσεις.
Μόλις είναι έτοιμη θα την κόψεις σε κομματάκια.
Στη συνέχεια, ζέστανε το υπόλοιπο βούτυρο σε μέτρια φωτιά και βάλε να σοτάρεις το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν (για 5’ περίπου).
Πρόσθεσε τα μανιτάρια και τις πιπεριές και συνέχισε το σοτάρισμα για 5’-6’, ανακατεύοντας. Κατόπιν ρίχνεις το ρύζι και ανακατεύεις για 2’-3’.
Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να βάλεις το 1/2 φλιτζάνι ζωμό και αλατοπίπερο στο μείγμα με το ρύζι και να σιγοβράσεις μέχρι να απορροφηθεί.
Στη συνέχεια ρίχνεις τον υπόλοιπο ζωμό και βράζεις σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφηθεί και αυτός. Προς το τέλος θα βάλεις τον αρακά και θα ανακατέψεις.
Βγάλε το μείγμα από τη φωτιά και πασπάλισε με το μαϊντανό, την παρμεζάνα και λίγο ακόμα αλατοπίπερο.
Σερβίρεις και απολαμβάνεις.