Υλικά
400 γραµµ. ρεβίθια
500 γραµµ. κιµά
2 ντοµάτες
1 αυγό
1 κρεµµύδι
1 σκελίδα σκόρδο
ελαιόλαδο
αλεύρι
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουµε από το προηγούµενο βράδυ τα ρεβίθια στο µούσκιο.
Βράζουµε τα ρεβίθια έως ότου αφρίσουν και αλλάζουµε το νερό τους.
Προσθέτουµε αλάτι, πιπέρι και τα βράζουµε.
Σουρώνουµε τα ρεβίθια, και τρίβουµε τα 150 γραµµ. από αυτά στο µπλέντερ.
Πλάθουµε τα τριµµένα ρεβίθια µαζί µε τον κιµά, το αυγό, τριµένο κρεµµύδι, τριµµένο σκόρδο, αλάτι και πιπέρι, σε µακρόστενα κεφτεδάκια.
Αφού αλευρώσουµε τα κεφτεδάκια, τα τηγανίζουµε στο ελαιόλαδο, ίσα που να κοκκινίσουν.
Βάζουµε στη χύτρα τα υπόλοιπα ρεβίθια, µαζί µε τα κεφτεδάκια, τις τριµµένες τοµάτες, αλάτι και πιπέρι.
Προσθέτουµε νερό µέχρι να σκεπάσει τα υλικά, κλείνουµε τη χύτρα και µαγειρεύουµε για 7 λεπτά ακόµα.