Υλικά
Υλικά
Ζελέ ρούμι
250 ml νερό
50 γρ. μαύρη ζάχαρη
50 ml ρούμι
1 φύλλο ζελατίνη
Ζελέ φρούτου του πάθους
250 ml πούλπα φρούτου του πάθους
250 ml ουδέτερο ζελέ
Σαντιγί βανίλιας
1/2 lt κρέμα γάλακτος
60 γρ. ζάχαρη
1 στικ βανίλιας
Μους σοκολάτας Araguani-Jivara Valrhona
250 γρ. σοκολάτα Araguani
250 γρ. σοκολάτα Jivara
6 κρόκοι αυγών
750 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά, χτυπημένη σε σαντιγί
50 γρ. ζάχαρη
Ταλιολίνι κάστανου
Mαρόν γλασέ
Παρασκευή
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για να γίνει σιρόπι.
Μαλακώνουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό, τη διαλύουμε σε λίγο ρούμι και την προσθέτουμε στο σιρόπι.
Βάζουμε στο ποτήρι μία στρώση ζελέ ρούμι, μία ζελέ φρούτου του πάθους, το οποίο φτιάχνουμε ενσωματώνοντας στον ουδέτερο ζελέ την πούλπα.
Συνεχίζουμε με μία στρώση σαντιγί βανίλιας, την οποία φτιάχνουμε χτυπώντας στο μίξερ τη σαντιγί, τη ζάχαρη και το εσωτερικό από ένα στικ βανίλιας.
Προσθέτουμε μία στρώση μους σοκολάτας, την οποία φτιάχνουμε λιώνοντας τις δύο σοκολάτες σε μπεν μαρί.
Έχοντας απομακρύνει το μείγμα από τη φωτιά, συμπληρώνουμε με τους κρόκους των αυγών, ανακατεύοντας καλά και προσθέτοντας λίγο λίγο τη σαντιγί, μέχρι να είναι έτοιμη η μους.
Κατόπιν προσθέτουμε στο ποτήρι λίγη ακόμα σαντιγί και, στη συνέχεια, με το ειδικό εργαλείο πρεσάρουμε τα μαρόν γλασέ ώστε να βγουν σαν ταλιολίνι.
Διακοσμούμε με φύλλο χρυσού.
Χριστουγεννιάτικο επιδόρπιο, από τα μοναδικά που μπορούν να φέρουν την ισορροπία στο τελείωμα ενός δείπνου.
Ο συνδυασμός φίνας σοκολάτας σπάει από την οξύτητα των φρούτων του πάθους, για να δημιουργήσουν γευστικές εκρήξεις στο στόμα.