Υλικά
Υλικά (για 10 άτομα)
Κρέμα μπαβαρουάζ
100 γρ. ζάχαρη
1/2 λίτρο γάλα
750 γρ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη
7 κρόκοι αβγών
4 αχλάδια κομπόστα, κομμένα σε κύβους
5 φύλλα ζελατίνας
7 κ.σ. κιρς ή πουάρ WiIIiams
Σάλτσα βατόμουρο
50 γρ. ζάχαρη
150 γρ. βατόμουρα
Φρέσκος δυόσμος (4 φύλλα)
Γαρνίρισμα
500 γρ. σαβαγιάρ
500 γρ. φράουλες Ζάχαρη-άχνη
Παρασκευή
Κρέμα μπαβαρουάζ
Βράζουμε το γάλα με 50 γρ.
ζάχαρη.
Αναμιγνύουμε τους κρόκους με τα υπόλοιπα 50 γρ.
ζάχαρη.
Αποσύρουμε το γάλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το μίγμα των κρόκων, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινο κουτάλι Τοποθετούμε ξανά το μίγμα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς επί 3-5 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρά.
Μαλακώνουμε τη ζελατίνα μέσα σε λίγο κρύο νερό.
Αφήνουμε την κρέμα των αβγών να κρυώσει Τινάζουμε και προσθέτουμε τη ζελατίνα, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε διαδοχικά τους κύβους αχλαδιών και την κρέμα γάλακτος.
Αφήνουμε την κρέμα στο ψυγείο για μία ώρα, ώστε να σφίξει ελαφρώς.
Σάλτσα βατόμουρο
Ετοιμάζουμε μια πηχτή μαρμελάδα.
Βράζουμε τα βατόμουρα με τη ζάχαρη και τα φύλλα δυόσμου για μία περίπου ώρα και δέκα λεπτά.
Μοντάρισμα
Τοποθετούμε τα μισά περίπου σαβαγιάρ όρθια στα κάθετα τοιχώματα μιας φόρμας διαμέτρου 24 εκατ.
και ύψους 8 εκατ.
με κινούμενη περιμετρική στεφάνη.
Αδειάζουμε στο εσωτερικό τη μισή ποσότητα της κρέμας.
Ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα, στρώνουμε μια στρώση σαβαγιάρ και αδειάζουμε πάνω τους την υπόλοιπη κρέμα.
Παγώνουμε στο ψυγείο για δύο τουλάχιστον ώρες.
Πολτοποιούμε τα 250 γρ.
φράουλες στο μπλέντερ με 50 γρ.
ζάχαρη και τα φύλλα δυόσμου.
Σουρώνουμε τη σάλτσα σε λεπτό τρυπητό.
Ξεκουμπώνουμε τη φόρμα και αφαιρούμε την περίμετρο.
Μεταφέρουμε το γλύκισμα: στο σκεύος παρουσίασης.
Περιχύνουμε με τη σάλτσα βατόμουρων, γαρνίρουμε με τις υπόλοιπες φράουλες και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη-άχνη.