Follow us

Τάρτα με χοντρό αλάτι

Ακούγεται εξτραβαγκάντσα, αλλά το αλάτι είναι n αληθινή νοστιμιά του γλυκού. Το ΕΥ ενδίδει μετωπικά στον πειρασμό της νέας τάσης πραγμάτων και ξελογιάζεται με έξι γλυκά «n αλμύρα στο κορμί τους!».

Τάρτα με χοντρό αλάτι

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

Ζύμη

120 γρ. αλεύρι τύπου 45

75 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

50 γρ. ζάχαρη - άχνη

15 γρ. σκόνη αμυγδάλων

2 αβγά

4 πρέζες αλάτι


Καραμέλα βουτύρου

40 γρ. κρέμα γάλακτος

25 γρ. ζάχαρη

10 γρ. γλυκόζη

2 γρ. αλατισμένο βούτυρο


Ganache με σοκολάτα γάλακτος

70 γρ. σοκολάτα γάλακτος

35 γρ. κρέμα γάλακτος

Παρασκευή

Ζύμη
Κοσκινίζουμε χωριστά το αλεύρι και τη ζάχαρη-άχνη.

Μαλάζουμε το βούτυρο μέχρι να μαλακώσει.

Ανακατεύουμε τα υλικά με αυτή τη σειρά: ζάχαρη-άχνη, σκόνη αμυγδάλων, αλάτι, αβγά και αλεύρι.

Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε, μέχρι να πάρουμε μια μπάλα.

Καλύπτουμε τη ζύμη με μια μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για μια νύχτα.

Τη βγάζουμε από το ψυγείο και την ανοίγουμε με ένα ρολό.

Τοποθετούμε τη ζύμη πάνω σε μια βουτυρωμένη φόρμα για τάρτα και την τρυπάμε πολλές φορές με ένα πιρούνι.

Αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει στο ψυγείο για μισή ώρα, πριν την ψήσουμε στους 210°C για 20-30 λεπτά.

Καραμέλα βουτύρου
Βράζουμε την κρέμα γάλακτος και μετά προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη γλυκόζη.

θερμαίνουμε το μίγμα μέχρι να φτάσει τους 107°C.

Ανακατεύοντας συνεχώς, προσθέτουμε το αλατισμένο βούτυρο και βράζουμε, μέχρι η θερμοκρασία να φτάσει τους 117°C.

Αμέσως τη χύνουμε πάνω σε λαδόκολλα.

Ganache
Βράζουμε την κρέμα και μετά προσθέτουμε τη μισή σοκολάτα.

Ανακατεύουμε από το κέντρο προς τα άκρα, μέχρι να ανακατευτεί το υγρό, και μετά προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα.

Την αφήνουμε να γίνει χλιαρή, Περιχύνουμε την καραμέλα στο βάθος της τάρτας.

Από πάνω περιχύνουμε τη χλιαρή σοκολάτα.

Αφήνουμε το γλυκό να παγώσει και το γαρνίρουμε με κομμάτια σοκολάτας.

Η μοναδικότητα αυτής της τάρτας στο συσχετισμό δύο γλυκών στοιχείων, της καραμέλας και της σοκολάτας γάλακτος, σε ένα συνδυασμό που εξισορροπείται από το αλάτι του Geurande στην καραμέλα.

Μια «διόρθωση» αναδεικνύει τη γεύση της καραμέλας, διατηρώντας όμως τη γλυκύτητά της, έτσι ώστε να γίνει ο συνδυασμός με τη σοκολάτα γάλακτος.

Επίσης...

Εύκολο Γλύκισµα µε Κοµµάτια Σοκολάτας

Η συνταγή για ένα εύκολο γλύκισμα με κομμάτια σοκολάτας.

Σοκολατένιο Υγρό Κέικ με Κεράσια

Μοιάζει με μπράουνι, αλλά είναι ακόμα πιο νόστιμο. Υγρή, βελούδινη υφή, έντονη γεύση σοκολάτας και κεράσι, που στο τελικό αποτέλεσμα θυμίζει μπλακ φόρεστ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Φραουλοσοκολατένιο Γλυκό στη Στιγμή

Το τοστ είναι αλμυρή αλλά και γλυκιά ευκολία. Παρέα με λίγη πραλίνα φουντουκιού, ένα φρουτένιο τοστ είναι η στιγμιαία απάντηση στην κάθε κρίση υπογλυκαιμίας.

Σοκολατένιος Κορμός με Κεράσια

Ο κλασικός κορμός της μαμάς αποκτά μια άλλη, ανανεωτική και δροσερή διάσταση αν του προσθέσεις τη χάρη των ώριμων ζουμερών κερασιών.

Σοκολατόπιτα µε Σιρόπι

Πώς θα φτιάξεις σοκολατόπιτα με σιρόπι.

Καρυδόπιτα µε Σοκολάτα

Η συνταγή για καρυδόπιτα με σοκολάτα.

Παγωμένος Κορμός με Φράουλες και Σοκολάτα

Ούτε παγωτό ούτε κρέμα, ένας παγωμένος κορμός είναι το ιδανικό γλυκό.

Μπλακ Φόρεστ στο Ποτήρι

Ένα δύσκολο και απαιτητικό γλυκό μπορεί να γίνει πανεύκολα και σε ελάχιστο χρόνο στο ποτήρι, με μικρές παραλλαγές αλλά με τη γεύση του κλασικού μπλακ φόρεστ.

Μους Λευκής Σοκολάτας με Τσουρέκι

Θα το λατρέψουν όσοι αγαπούν τη λευκή σοκολάτα. Η υφή της βοηθά να γίνει μια βελούδινη μους, που δένει ιδανικά με το τσουρέκι και τα αρώματα των μπαχαρικών.

Γλυκό με Μαρέγκες και Κρέμα Σοκολάτας - Καφέ με Τυρί Κρέμα

Μια εναλλακτική του τιραμισού, χάρη σε μια υπέροχη τυρένια κρέμα, που ταιριάζει πολύ με τη σοκολάτα.

Κρέμα, Σοκολάτα και Σαντιγί

Αφράτη κρέμα βανίλια, υγρή λιωμένη σοκολάτα και σαντιγί: μαγικός συνδυασμός, βελούδινος και κλασικός.

Μπάρες Ενέργειας με Μαύρη Σοκολάτα

Πώς θα φτιάξεις μπάρες ενέργειας με μαύρη σοκολάτα.