Υλικά
Υλικά (για 4-6 άτομα)
1 - 1/2 φλιτζ. καφέ εσπρέσο, έτοιμος
4 κύβοι ζάχαρη
2 φλιτζ. γάλα, με χαμηλά λιπαρά.
Παρασκευή
Γεμίζουμε μια θήκη με παγοκυψέλες με τον καφέ εσπρέσο και την βάζουμε στην κατάψυξη, για να παγώσει ο καφές και να γίνει συμπαγής.
Βάζουμε τα παγάκια του εσπρέσο μαζί με τα υπόλοιπα υλικά στο μπλέντερ και χτυπάμε για 3 λεπτά, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
Σερβίρουμε σε παγωμένα ποτήρια.
Αν διαθέτουμε μηχανή του παγωτού ακολουθούμε τις οδηγίες του κατασκευαστή.
Σημείωση: Η συνταγή προέρχεται από το βιβλίο «Espresso», των Κarl Petze και Sara Slavin, Εκδόσεις Chronicle Book - San Francisco, που εισάγει και διαθέτει η εταιρεία Coffea.
Ένα ανάλαφρο, δροσερό γλυκό, που μπορεί να σερβιριστεί ως επιδόρπιο στο τέλος του γεύματος