Υλικά
Υλικά (για 6 άτομα)
120 γρμ. σοκολάτα μαύρη
80 γρμ. βούτυρο μαλακωμένο
15 γρμ. βούτυρο για τη φόρμα
15 γρμ. αλεύρι 2 αυγά
40 γρμ. ζάχαρη
1 λίτρο σορμπέ μανταρίνι
Για το ντεκόρ
2 κλημεντίνες, φρέσκιες
2 μανταρίνια, γκλασέ
50 γρμ. μαύρη σοκολάτα Valrhora 70%
50 γρμ. άσπρη σοκολάτα Valrhora
Μερικά φύλλα μέντας
Παρασκευή
Απλώστε τις σοκολάτες ξεχωριστά, τις οποίες έχετε λιώσει σε ένα μπεν μαρί, χαράξτε με μια σπάτουλα (αφού έχουν κρυώσει) αφηρημένα σχήματα και κρατήστε τα σε δροσερό μέρος.
Ζεστάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Λιώστε τη μαύρη σοκολάτα σε μπεν μαρί εκτός φωτιάς, προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε για να έχετε μια ομοιογενή μάζα.
Χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη, έως ότου τριπλασιάσουν τον όγκο τους, και προσθέστε μέσα τη σοκολάτα σιγά σιγά.
Σε έξι ατομικές φόρμες διαμέτρου 10 εκ.
και ύψους 8 εκ., τις οποίες έχετε βουτυρώσει, βάλτε μέσα το μίγμα της σοκολάτας και βάλτε την στο φούρνο για 12 λεπτά.
Βγάλτε το και αφήστε το να κρυώσει, αφαιρώντας το από τη φόρμα.
Στο μεταξύ, καθαρίστε τις κλημεντίνες και κρατήστε τες χωριστά.
Κόψτε τα μανταρίνια γκλασέ σε λεπτές φέτες και κρατήστε τα.
Σε ένα μεγάλο πιάτο τοποθετήστε τη χλιαρή τάρτα της σοκολάτας, προσθέστε 3 μπάλες σορμπέ από μανταρίνι που φορμάρετε με τη βοήθεια 2 κουταλιών σούπας, τοποθετήστε τις φετούλες από τις κλημεντίνες, καθώς επίσης και τα αφηρημένα σχήματα της άσπρης και της μαύρης σοκολάτας και τα φυλλαράκια της μέντας, και σερβίρετε.