Follow us

Τάρτα βελουτέ σοκολάτας με σορμπέ μανταρίνι

Φασιανοί, πιτσούνια και αγριοκούνελα, ή το κυνήγι μαγειρεμένο, όπως δεν το είχατε φανταστεί. Αυθεντικές γεύσεις, έντονα αρώματα, εκλεπτυσμένες προτάσεις που εκφράζουν το «νέο κύμα» της εξελιγμένης κυνηγετικής γαστρονομίας. Τέσσερις πρωτότυπες συνταγές και τα κρασιά που τους ταιριάζουν.

Τάρτα βελουτέ σοκολάτας με σορμπέ μανταρίνι

Υλικά

Υλικά (για 6 άτομα)

120 γρμ. σοκολάτα μαύρη

80 γρμ. βούτυρο μαλακωμένο

15 γρμ. βούτυρο για τη φόρμα

15 γρμ. αλεύρι 2 αυγά

40 γρμ. ζάχαρη

1 λίτρο σορμπέ μανταρίνι

Για το ντεκόρ

2 κλημεντίνες, φρέσκιες

2 μανταρίνια, γκλασέ

50 γρμ. μαύρη σοκολάτα Valrhora 70%

50 γρμ. άσπρη σοκολάτα Valrhora

Μερικά φύλλα μέντας

Παρασκευή

Απλώστε τις σοκολάτες ξεχωριστά, τις οποίες έχετε λιώσει σε ένα μπεν μαρί, χαράξτε με μια σπάτουλα (αφού έχουν κρυώσει) αφηρημένα σχήματα και κρατήστε τα σε δροσερό μέρος.

Ζεστάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Λιώστε τη μαύρη σοκολάτα σε μπεν μαρί εκτός φωτιάς, προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε για να έχετε μια ομοιογενή μάζα.

Χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη, έως ότου τριπλασιάσουν τον όγκο τους, και προσθέστε μέσα τη σοκολάτα σιγά σιγά.

Σε έξι ατομικές φόρμες διαμέτρου 10 εκ.

και ύψους 8 εκ., τις οποίες έχετε βουτυρώσει, βάλτε μέσα το μίγμα της σοκολάτας και βάλτε την στο φούρνο για 12 λεπτά.

Βγάλτε το και αφήστε το να κρυώσει, αφαιρώντας το από τη φόρμα.

Στο μεταξύ, καθαρίστε τις κλημεντίνες και κρατήστε τες χωριστά.

Κόψτε τα μανταρίνια γκλασέ σε λεπτές φέτες και κρατήστε τα.

Σε ένα μεγάλο πιάτο τοποθετήστε τη χλιαρή τάρτα της σοκολάτας, προσθέστε 3 μπάλες σορμπέ από μανταρίνι που φορμάρετε με τη βοήθεια 2 κουταλιών σούπας, τοποθετήστε τις φετούλες από τις κλημεντίνες, καθώς επίσης και τα αφηρημένα σχήματα της άσπρης και της μαύρης σοκολάτας και τα φυλλαράκια της μέντας, και σερβίρετε.

Επίσης...

Εύκολο Γλύκισµα µε Κοµµάτια Σοκολάτας

Η συνταγή για ένα εύκολο γλύκισμα με κομμάτια σοκολάτας.

Σοκολατένιο Υγρό Κέικ με Κεράσια

Μοιάζει με μπράουνι, αλλά είναι ακόμα πιο νόστιμο. Υγρή, βελούδινη υφή, έντονη γεύση σοκολάτας και κεράσι, που στο τελικό αποτέλεσμα θυμίζει μπλακ φόρεστ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Φραουλοσοκολατένιο Γλυκό στη Στιγμή

Το τοστ είναι αλμυρή αλλά και γλυκιά ευκολία. Παρέα με λίγη πραλίνα φουντουκιού, ένα φρουτένιο τοστ είναι η στιγμιαία απάντηση στην κάθε κρίση υπογλυκαιμίας.

Σοκολατένιος Κορμός με Κεράσια

Ο κλασικός κορμός της μαμάς αποκτά μια άλλη, ανανεωτική και δροσερή διάσταση αν του προσθέσεις τη χάρη των ώριμων ζουμερών κερασιών.

Σοκολατόπιτα µε Σιρόπι

Πώς θα φτιάξεις σοκολατόπιτα με σιρόπι.

Καρυδόπιτα µε Σοκολάτα

Η συνταγή για καρυδόπιτα με σοκολάτα.

Παγωμένος Κορμός με Φράουλες και Σοκολάτα

Ούτε παγωτό ούτε κρέμα, ένας παγωμένος κορμός είναι το ιδανικό γλυκό.

Μπλακ Φόρεστ στο Ποτήρι

Ένα δύσκολο και απαιτητικό γλυκό μπορεί να γίνει πανεύκολα και σε ελάχιστο χρόνο στο ποτήρι, με μικρές παραλλαγές αλλά με τη γεύση του κλασικού μπλακ φόρεστ.

Μους Λευκής Σοκολάτας με Τσουρέκι

Θα το λατρέψουν όσοι αγαπούν τη λευκή σοκολάτα. Η υφή της βοηθά να γίνει μια βελούδινη μους, που δένει ιδανικά με το τσουρέκι και τα αρώματα των μπαχαρικών.

Γλυκό με Μαρέγκες και Κρέμα Σοκολάτας - Καφέ με Τυρί Κρέμα

Μια εναλλακτική του τιραμισού, χάρη σε μια υπέροχη τυρένια κρέμα, που ταιριάζει πολύ με τη σοκολάτα.

Κρέμα, Σοκολάτα και Σαντιγί

Αφράτη κρέμα βανίλια, υγρή λιωμένη σοκολάτα και σαντιγί: μαγικός συνδυασμός, βελούδινος και κλασικός.

Μπάρες Ενέργειας με Μαύρη Σοκολάτα

Πώς θα φτιάξεις μπάρες ενέργειας με μαύρη σοκολάτα.