Follow us

Κιουνεφέ

Κιουνεφέ

Υλικά

Υλικά (για 8-10 άτομα)

500 γρ. φύλλο καταΐφι

400 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα

100 γρ. βούτυρο λιωμένο για το σιρόπι

1 1/2 φλιτζ. ζάχαρη

1 φλιτζ. νερό

1 κουτ. τσαγιού χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150°C.

Ετοιμάζετε το σιρόπι: Βράζετε τη ζάχαρη με το νερό για 15 λεπτά.

Προσθέτετε το χυμό του λεμονιού και αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει.

Τρίβετε το τυρί.

Ανοίγετε με τα δάχτυλα το καταΐφι και το μοιράζετε στα δύο.

Βουτυρώνετε ένα ταψί, απλώνετε μέσα το μισό φύλλο και ρίχνετε από πάνω λίγο βούτυρο.



Κατεβάζετε τη θερμοκρασία στους 100°C και βάζετε το ταψί στο φούρνο για 2-3 λεπτά, ώστε να ροδίσει λίγο το φύλλο (προσοχή, αρπάζει εύκολα).

Το αφήνετε να κρυώσει και απλώνετε πάνω του το τριμμένο τυρί.

Στρώνετε το υπόλοιπο φύλλο κανταΐφι πάνω στο τυρί και ρίχνετε από πάνω το υπόλοιπο βούτυρο.



Ψήνετε το γλυκό για 3-4 λεπτά στους 100°C, προσέχοντας να μην αρπάξει.

Το βγάζετε από το φούρνο ρίχνετε το κρύο σιρόπι και το σερβίρετε.



Σημ.:
Το κιουνεφέ (στην τούρκικη) ή κουνάφα (στη λιβανέζικη και αιγυπτιακή κουζίνα) ψήνεται σε ατομικά ταψάκια ή σε μεγάλο ταψί και σερβίρεται κομμένο σε τετράγωνα κομμάτια.

Κατεβάζετε τη θερμοκρασία στους 100°C και βάζετε το ταψί στο φούρνο για 2-3 λεπτά, ώστε να ροδίσει λίγο το φύλλο (προσοχή, αρπάζει εύκολα). Το αφήνετε να κρυώσει και απλώνετε πάνω του το τριμμένο τυρί. Στρώνετε το υπόλοιπο φύλλο κανταΐφι πάνω στο τυρί και ρίχνετε από πάνω το υπόλοιπο βούτυρο. Ψήνετε το γλυκό για 3-4 λεπτά στους 100°C, προσέχοντας να μην αρπάξει. Το βγάζετε από το φούρνο ρίχνετε το κρύο σιρόπι και το σερβίρετε. Σημ.: Το κιουνεφέ (στην τούρκικη) ή κουνάφα (στη λιβανέζικη και αιγυπτιακή κουζίνα) ψήνεται σε ατομικά ταψάκια ή σε μεγάλο ταψί και σερβίρεται κομμένο σε τετράγωνα κομμάτια.

Επίσης...

3 προτάσεις για ωραίες μαρμελάδες

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις συνταγές για νόστιμες μαρμελάδες φρούτων.

2+1 συνταγές για υπέροχους κουραμπιέδες

Δείτε εδώ τρεις συνταγές που θα κάνουν το σπίτι να μοσχομυρίσει.

Περισσότερα από

Γλυκά

Οι προτάσεις μας για νόστιμους μπακλαβάδες

Με φιστίκι, καρύδι ή και ταχίνι, όπως και να τον απολαύσεις ο μπακλαβάς είναι πάντα ένα από τα αγαπημένα παραδοσιακά γλυκά.

3+1 συνταγές για καρυδόπιτα

Μία παραδοσιακή και τρεις διαφορετικές συνταγές για το αγαπημένο επιδόρπιο.

Ρυζόγαλο µε µαστίχα Χίου

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με μαστίχα Χίου.

Καρυδόκρεµα

Η συνταγή για καρυδόκρεμα.

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Χαλβάς Πορτοκαλένιος χωρίς Λάδι

Η συνταγή για πορτοκαλένιο χαλβά χωρίς λάδι.

Ρυζόγαλο µε Αποξηραµένα Φρούτα

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με αποξηραµένα φρούτα.

Καρυδάτο

Η συνταγή για καρυδάτο.