Υλικά
500 γρ. φύλλο καταΐφι Υλικά (για 8-10 άτομα)
400 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα
100 γρ. βούτυρο λιωμένο για το σιρόπι
1 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
1 φλιτζ. νερό
1 κουτ. τσαγιού χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150°C.
Ετοιμάζετε το σιρόπι: Βράζετε τη ζάχαρη με το νερό για 15 λεπτά.
Προσθέτετε το χυμό του λεμονιού και αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει.
Τρίβετε το τυρί.
Ανοίγετε με τα δάχτυλα το καταΐφι και το μοιράζετε στα δύο.
Βουτυρώνετε ένα ταψί, απλώνετε μέσα το μισό φύλλο και ρίχνετε από πάνω λίγο βούτυρο.
Κατεβάζετε τη θερμοκρασία στους 100°C και βάζετε το ταψί στο φούρνο για 2-3 λεπτά, ώστε να ροδίσει λίγο το φύλλο (προσοχή, αρπάζει εύκολα).
Το αφήνετε να κρυώσει και απλώνετε πάνω του το τριμμένο τυρί.
Στρώνετε το υπόλοιπο φύλλο κανταΐφι πάνω στο τυρί και ρίχνετε από πάνω το υπόλοιπο βούτυρο.
Ψήνετε το γλυκό για 3-4 λεπτά στους 100°C, προσέχοντας να μην αρπάξει.
Το βγάζετε από το φούρνο ρίχνετε το κρύο σιρόπι και το σερβίρετε.
Σημ.:
Το κιουνεφέ (στην τούρκικη) ή κουνάφα (στη λιβανέζικη και αιγυπτιακή κουζίνα) ψήνεται σε ατομικά ταψάκια ή σε μεγάλο ταψί και σερβίρεται κομμένο σε τετράγωνα κομμάτια.