Υλικά
2 κουτιά ζελέ με γεύση λάιμ Υλικά (για 12 άτομα)
2, 5 φλιτζ. νερό
1 ανανάς κομμένος σε κυβάκια
200 γρ. ανάλατα αμύγδαλα, ασπρισμένα και κομμένα σε λεπτές φετούλες
1 γιαούρτι στραγγιστό
100 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί (προαιρετική)
Εκτέλεση
Διαλύετε το ζελέ σε 1, 5 φλιτζάνι καυτό νερό και ανακατεύετε.
Όταν διαλυθεί καλά, προσθέτετε 1 φλιτζάνι κρύο νερό.
Ρίχνετε τον κομμένο ανανά, καλά στραγγισμένο, και τα αμύγδαλα στο μισό ζελέ, το μεταφέρετε σε μια στρογγυλή φόρμα με τρύπα στη μέση και το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να αρχίσει να πήζει.
Χτυπάτε το άλλο μισό ζελέ με το γιαούρτι και το ρίχνετε πάνω από το μισο-πηγμένο ζελέ με τον ανανά.
Αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο για 3-4 ώρες, μέχρι να πήξει καλά πριν το σερβίρετε.
Το αναποδογυρίζετε σε ελαφρά υγρή πιατέλα και το σερβίρετε διακοσμώντας το, αν θέλετε, με σαντιγί.
Σημ.:
Ο ανανάς θα πρέπει να είναι εντελώς στεγνός πριν τον ρίξετε στο ζελέ.
Σε περίπτωση που δεν βρείτε ζελέ λάιμ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ανανά ή λεμόνι.
Θερμίδες ανά μερίδα 170 kcals.
Πολλά μονοακόρεστα, αρκετό ασβέστιο, φωσφόρο και κάλιο.
Περιέχει βιοτίνη και σίδηρο.
(Διατροφική αξιολόγηση συνταγών Ντίντα Καπιτζόγλου – Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, συνεργάτης Διατροφικού Αθηνών)
Περιέχει βιοτίνη και σίδηρο.