Follow us

Ζελέ λάιμ με ανανά

Ζελέ λάιμ με ανανά

Υλικά

Υλικά (για 12 άτομα)

2 κουτιά ζελέ με γεύση λάιμ

2, 5 φλιτζ. νερό

1 ανανάς κομμένος σε κυβάκια

200 γρ. ανάλατα αμύγδαλα, ασπρισμένα και κομμένα σε λεπτές φετούλες

1 γιαούρτι στραγγιστό

100 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί (προαιρετική)

Εκτέλεση

Διαλύετε το ζελέ σε 1, 5 φλιτζάνι καυτό νερό και ανακατεύετε.

Όταν διαλυθεί καλά, προσθέτετε 1 φλιτζάνι κρύο νερό.

Ρίχνετε τον κομμένο ανανά, καλά στραγγισμένο, και τα αμύγδαλα στο μισό ζελέ, το μεταφέρετε σε μια στρογγυλή φόρμα με τρύπα στη μέση και το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να αρχίσει να πήζει.

Χτυπάτε το άλλο μισό ζελέ με το γιαούρτι και το ρίχνετε πάνω από το μισο-πηγμένο ζελέ με τον ανανά.

Αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο για 3-4 ώρες, μέχρι να πήξει καλά πριν το σερβίρετε.

Το αναποδογυρίζετε σε ελαφρά υγρή πιατέλα και το σερβίρετε διακοσμώντας το, αν θέλετε, με σαντιγί.

Σημ.:
Ο ανανάς θα πρέπει να είναι εντελώς στεγνός πριν τον ρίξετε στο ζελέ.

Σε περίπτωση που δεν βρείτε ζελέ λάιμ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ανανά ή λεμόνι.

Θερμίδες ανά μερίδα 170 kcals.


Πολλά μονοακόρεστα, αρκετό ασβέστιο, φωσφόρο και κάλιο.

Περιέχει βιοτίνη και σίδηρο.

(Διατροφική αξιολόγηση συνταγών Ντίντα Καπιτζόγλου – Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, συνεργάτης Διατροφικού Αθηνών)

Σε περίπτωση που δεν βρείτε ζελέ λάιμ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ανανά ή λεμόνι.
Περιέχει βιοτίνη και σίδηρο.

Επίσης...

Τάρτα Μπισκότου µε Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις τάρτα μπισκότου με κρέμα γιαουρτιού.

Δροσερό Γλυκό Ψυγείου με Κεράσια

Πώς θα φτιάξεις ένα θαυμάσια δροσερό γλυκό ψυγείου με κεράσια.

Περισσότερα από

Γλυκά

Το πιο Γρήγορο Γλυκό σε Ποτήρι

Έχει γεύση από πραλίνα φουντουκιού και γίνεται σε ελάχιστο χρόνο.

Γλυκό Ανθότυρο με Άρωμα Καφέ

Μια κρέμα με ταυτότητα ελληνική, με μια αδιόρατη ξινούτσικη νότα, που κάνει ακόμα πιο ανάλαφρο το αποτέλεσμα και παντρεύεται ιδανικά με τις σταφίδες, τον καφέ και τη σοκολάτα.

Γλυκό Ψυγείου με Σύκα και Παστέλι

Νοστιμότερο από το παγωτό, ούτε παγωμένο ούτε ζεστό, αυτό το σεμιφρέντο είναι μαγικό όλες τις ώρες και κλείνει ιδανικά ένα δείπνο.

Πανακότα με Γιαούρτι και Πεπόνι

Ένα γλυκό με λίγες θερμίδες, για όσους κάνουν δίαιτα, αλλά και για όσους θέλουν να γλυκαθούν ανάλαφρα.

Παγωτό Γιαούρτι με Καρύδια και Μέλι

Το κλασικό γιαούρτι με μέλι και καρύδια μπορεί να φορέσει τα καλοκαιρινά του και να γίνει ένα πανεύκολο παγωτό.

Ονειρεμένο Γιαουρτογλυκό με Ανανά

Τρώγεται σαν χάδι, με γεύση από τα παλιά γλυκά της παιδικής μας ηλικίας.

Φραουλένια Κρέμα Πάνω σε Αφράτη Βάση

Αιθέριο και ελαφρύ γλυκό, που γίνεται ακόμα πιο ανάλαφρο χάρη στη βάση από φρυγανιές, όπως την εφηύραν οι μαμάδες τη δεκαετία του '70.

Η Παγωμένη Μπόμπα της Γιαγιάς

Όταν το δοκίμαζες, ξεχνούσες κάθε λαχτάρα για έτοιμο παγωτό.

Γλυκό με Γεύση Λεμόνι και Σοκολάτα

Ζουμερό σιροπιαστό κέικ στη βάση, κρέμα λεμόνι και επικάλυψη σοκολάτας, ένα γλυκό για όλες τις ώρες.

Μoυς Καφέ με Σπιτική Πραλίνα Αμυγδάλου

Τίποτα δε συγκρίνεται με τη γεύση της πραλίνας που φτιάχνεται γρήγορα και εύκολα με σπιτική καραμέλα.