Υλικά
220 γρ. μπισκότα Digestive’s, σπασμένα με το χέρι Υλικά (για 8-10 άτομα)
4 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
4 κ.σ. ζάχαρη
για τη γέμιση
1 κιλό κρεμώδες τυρί τύπου Φιλαδέλφεια
200 γρ. ζάχαρη
3 κ.σ. αλεύρι
4 αυγά
250 ml κρέμα γάλακτος
2 κ.κ. εκχύλισμα βανίλιας
Για την επικάλυψη
200 γρ. κεράσια καθαρισμένα από τα κουκούτσια
250 ml μαρμελάδα ζελέ με γεύση κεράσι ή βατόμουρο
Εκτέλεση
Αναμειγνύετε τα μπισκότα με το βούτυρο και τη ζάχαρη σ’ ένα μπολ.
Αλείφετε με λίγο βούτυρο μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα (με διάμετρο 25 εκ.) και την αλευρώνετε απαλά.
Στρώνετε το μείγμα των μπισκότων και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10 λεπτά.
Χτυπάτε το τυρί με τη ζάχαρη και το αλεύρι μέχρι να ανακατευτούν καλά.
Προσθέτετε τα αυγά ένα ένα, χτυπώντας το μείγμα κάθε φορά.
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος, προσθέτετε τη βανίλια και ρίχνετε στο μείγμα.
Απλώνετε το μείγμα πάνω στη βάση και το ψήνετε στο φούρνο για 1 ώρα.
Κλείνετε το φούρνο και αφήνετε μέσα το τσιζ κέικ με την πόρτα ανοιχτή, μέχρι να κρυώσει.
Βάζετε τη μαρμελάδα σε ένα κατσαρολάκι και την αφήνετε να βράσει σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να αραιώσει.
Αφήνετε να κρυώσει για 30 λεπτά στο ψυγείο.
Απλώνετε τα κεράσια πάνω στο κρύο πλέον τσιζ κέικ και το περιχύνετε με τη λιωμένη μαρμελάδα.
Βάζετε το τσιζ κέικ στο ψυγείο για τουλάχιστον 1-2 ώρες πριν το σερβίρετε
Θερμίδες ανά μερίδα 460 kcals.
Πολλά μονοακόρεστα λιπαρά.
Πολύ βιταμίνη Α, αρκετή βιταμίνη C και ασβέστιο, φυλλικό οξύ, βιταμίνη Κ, κάλιο, μαγνήσιο και φώσφορος.
(Διατροφική αξιολόγηση συνταγών Ντίντα Καπιτζόγλου – Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, συνεργάτης Διατροφικού Αθηνών)