Follow us

Pavlova

Pavlova

Υλικά

Υλικά ( για 4-6 άτομα)

3 ασπράδια αυγών

175 γρ. ζάχαρη

1 κ.κ. κορνφλάουρ

1 κ.κ. ξίδι από λευκό κρασί

40 γρ. καβουρδισμένα και χοντροκοπανισμένα φουντούκια

250ml πλήρη κρέμα γάλακτος

15ml χυμός πορτοκάλι

2 κ.σ. γιαούρτι σακούλας

2 ώριμα νεκταρίνια, κομμένα σε λεπτές φετούλες

250 γρ. φράουλες, καθαρισμένες και κομμένες σε φετούλες

2 κ.σ. ζελέ βατόμουρο, ελαφρά ζεσταμένο για να αραιώσει

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 140°C.

Βουτυρώνετε ελαφρά ένα ταψάκι και το καλύπτετε με αντικολλητικό χαρτί φούρνου, κομμένο σε κύκλο με διάμετρο 20 εκ.

Χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών στο μίξερ, μέχρι να σφίξουν, σε μαρέγκα.

Προσθέτετε τη ζάχαρη, κουταλιά κουταλιά, χτυπώντας συνεχώς.

Προσθέτετε στο μείγμα το κορνφλάουρ, το ξίδι και τα φουντούκια και ανακατεύετε με μεταλλική σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.

Απλώνετε τη μαρέγκα με τη σπάτουλα στο χαρτί, ακολουθώντας το σχήμα του κύκλου, την ισιώνετε, σχηματίζοντας ένα βαθούλωμα στη μέση, και την ψήνετε στο φούρνο για 1.15 - 1 ½ ώρα, μέχρι να γίνει τραγανή.

Την αφήνετε να κρυώσει και τη μεταφέρετε σε μια στρογγυλή πιατέλα.
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με το χυμό πορτοκάλι μέχρι να πήξει.

Ανακατεύετε μέσα το γιαούρτι και την απλώνετε με τη σπάτουλα πάνω στην κρύα μαρέγκα.

Απλώνετε τα φρούτα πάνω στην κρέμα, τα περιχύνετε με το αραιωμένο ζελέ βατόμουρου και σερβίρετε αμέσως.

Θερμίδες ανά μερίδα 460 kcals.


Πολλά μονοακόρεστα λιπαρά.

Πολλή βιταμίνη Α, αρκετή βιταμίνη C και ασβέστιο, φυλλικό οξύ, βιταμίνη Κ, κάλιο, μαγνήσιο και φώσφορος.

(Διατροφική αξιολόγηση συνταγών Ντίντα Καπιτζόγλου – Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, συνεργάτης Διατροφικού Αθηνών)

Πολλή βιταμίνη Α, αρκετή βιταμίνη C και ασβέστιο, φυλλικό οξύ, βιταμίνη Κ, κάλιο, μαγνήσιο και φώσφορος.

Επίσης...

Τάρτα Μπισκότου µε Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις τάρτα μπισκότου με κρέμα γιαουρτιού.

Δροσερό Γλυκό Ψυγείου με Κεράσια

Πώς θα φτιάξεις ένα θαυμάσια δροσερό γλυκό ψυγείου με κεράσια.

Περισσότερα από

Γλυκά

Το πιο Γρήγορο Γλυκό σε Ποτήρι

Έχει γεύση από πραλίνα φουντουκιού και γίνεται σε ελάχιστο χρόνο.

Γλυκό Ανθότυρο με Άρωμα Καφέ

Μια κρέμα με ταυτότητα ελληνική, με μια αδιόρατη ξινούτσικη νότα, που κάνει ακόμα πιο ανάλαφρο το αποτέλεσμα και παντρεύεται ιδανικά με τις σταφίδες, τον καφέ και τη σοκολάτα.

Γλυκό Ψυγείου με Σύκα και Παστέλι

Νοστιμότερο από το παγωτό, ούτε παγωμένο ούτε ζεστό, αυτό το σεμιφρέντο είναι μαγικό όλες τις ώρες και κλείνει ιδανικά ένα δείπνο.

Πανακότα με Γιαούρτι και Πεπόνι

Ένα γλυκό με λίγες θερμίδες, για όσους κάνουν δίαιτα, αλλά και για όσους θέλουν να γλυκαθούν ανάλαφρα.

Παγωτό Γιαούρτι με Καρύδια και Μέλι

Το κλασικό γιαούρτι με μέλι και καρύδια μπορεί να φορέσει τα καλοκαιρινά του και να γίνει ένα πανεύκολο παγωτό.

Ονειρεμένο Γιαουρτογλυκό με Ανανά

Τρώγεται σαν χάδι, με γεύση από τα παλιά γλυκά της παιδικής μας ηλικίας.

Φραουλένια Κρέμα Πάνω σε Αφράτη Βάση

Αιθέριο και ελαφρύ γλυκό, που γίνεται ακόμα πιο ανάλαφρο χάρη στη βάση από φρυγανιές, όπως την εφηύραν οι μαμάδες τη δεκαετία του '70.

Η Παγωμένη Μπόμπα της Γιαγιάς

Όταν το δοκίμαζες, ξεχνούσες κάθε λαχτάρα για έτοιμο παγωτό.

Γλυκό με Γεύση Λεμόνι και Σοκολάτα

Ζουμερό σιροπιαστό κέικ στη βάση, κρέμα λεμόνι και επικάλυψη σοκολάτας, ένα γλυκό για όλες τις ώρες.

Μoυς Καφέ με Σπιτική Πραλίνα Αμυγδάλου

Τίποτα δε συγκρίνεται με τη γεύση της πραλίνας που φτιάχνεται γρήγορα και εύκολα με σπιτική καραμέλα.