Υλικά
Υλικά
250 γρ. ξερά σύκα
125 γρ. κοπανισμένα καρύδια
4-5 κ.σ ζάχαρη
5 κ.σ. βούτυρο
1 αυγό
1 ποτήρι ζεστό νερό
1 κ.σ. κονιάκ
250 γρ. αλεύρι
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
½ κ.γλ. κόλιαντρο σε σκόνη
½ κ.γλ. πιπέρι
Παρασκευή
Ψιλοκόβετε τα σύκα και τα βάζετε να μουλιάσουν στο νερό μαζί με το κονιάκ.
Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέτετε το αυγό, τα σύκα μαζί με το νερό και το κονιάκ τους, τα καρύδια, το αλεύρι καλά κοσκινισμένο, το ξύσμα του πορτοκαλιού, το πιπέρι και το κόλιαντρο.
Αδειάζετε το μείγμα σε ένα ταψί ελαφρώς λαδωμένο και αλευρωμένο και ψήνετε στους 175° C για μία περίπου ώρα.