Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
150 ρύζι καρολίνα
500 γρ. πλήρες γάλα
500 γρ. κρέμα γάλακτος
50 γρ. βούτυρο ανάλατο
250 ml μοσχάτο κρασί
50 γρ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
Μοσχοκάρυδο ολόκληρο
Παρασκευή
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150°C.
Σε μια μεγάλη πυρίμαχη κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο.
Σοτάρουμε το ρύζι καλά για να καλυφθεί από το βούτυρο και προσθέτουμε το κρασί.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει για 2-3 λεπτά.
Σε ένα μπολ, αναμιγνύουμε το γάλα και την κρέμα και τα προσθέτουμε στο ρύζι.
Ρίχνουμε τη ζάχαρη και το αλάτι, ανακατεύοντας συνέχεια.
Αφήνουμε να σιγοβράσει για ένα λεπτό και τρίβουμε λίγο μοσχοκάρυδο από πάνω.
Το βάζουμε στο φούρνο για 1 1/2 - 2 ώρες.
Στα πρώτα 30 λεπτά το ανακατεύουμε.
Στη 1 1/2 ώρα, αν το ρύζι έχει απορροφήσει τα υγρά αλλά είναι κρεμώδες, το βγάζουμε.
Το αφήνουμε να κρυώσει πριν το σερβίρουμε.
Όλα τα γλυκά στnv Αγγλία λέγονται puddings.
Η συνταγή αυτή είναι ιδιαίτερα αγαπητή στους Άγγλους και είναι το αντίστοιχο του ελληνικού ρυζόγαλου στο φούρνο, μόνο που είναι πιο κρεμώδες.
Το κρασί μοσχάτο, ας πούμε της Λήμνου, του προσδίδει επίσης μια φίνα αρωματική διάθεση.