Υλικά
Υλικά
4 λευκά ροδάκινα
Ζάχαρη
100 γρ. φιλέ αμυγδάλου
300 γρ. φραγκοστάφυλα
Παγωτό βανίλια
Παρασκευή
Ποσάρετε σε ελαφρύ σιρόπι τα ροδάκινα χωρισμένα στα δύο για 3-4 λεπτά και αφήστε να κρυώσουν.
Περάστε από το σιρόπι το φιλέ αμυγδάλου και αφήστε στο φούρνο να καραμελώσουν.
Χτυπήστε στο μπλέντερ 300 γρ.
φραγκοστάφυλα.
Βάλτε σε μπολ παγωτό βανίλια, μισό ροδάκινο και μια κουταλιά φραγκοστάφυλο και πασπαλίστε με καβουρδισμένα αμύγδαλα.
Παραλλαγή του Alain Ducasse σε πρωτότυπη συνταγή του 1892 του Αuguste Escoffier προς τιμήν της Αυστραλής σοπράνο Nellie Melba