Υλικά
Υλικά (για 12 muffins)
Muffin tray με 12 φορμάκια βουτυρωμένα (ή 12 χάρτινα φορμάκια)
300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γλ. κανέλα
1/2 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
1 πρέζα αλάτι
2 αβγά
100 γρ. μαύρη ζάχαρη
75 γρ. ανάλατο βούτυρο
1 κ.γλ. βανίλια σκόνη
300 γρ. ώριμη μπανάνα, πατημένη με πιρούνι
4 κ.σ. γιαούρτι παχύ
1 κ.γλ. ξύσμα λεμονιού
Παρασκευή
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°C.
Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει.
Βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και λίγο αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ.
Χτυπάμε τα αβγά, τα ανακατεύουμε με τη ζάχαρη, το βούτυρο, τη βανίλια, τις μπανάνες, το γιαούρτι και το ξύσμα λεμονιού.
Αναμιγνύουμε τα υγρά υλικά με τα στεγνά με ένα μεγάλο πιρούνι.
Δεν το κάνουμε με πολύ προσοχή, γιατί η ζύμη δε χρειάζεται να είναι πολύ λεία.
Απλώς, πρέπει να «ενωθούν» , οπότε δεν έχουμε και τόση δουλειά εδώ.
Στη συνέχεια, παίρνουμε ένα μεγάλο κουτάλι, μοιράζουμε τη ζύμη στις θήκες για τα muffins και τα ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά.
Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
«Το άλλο μου φαβορί για πρωινό είναι τα muffins.
Είναι τόσο εύκολο να τα φτιάξεις, και οποιαδήποτε γεύση ταιριάζει σε αυτά τα μικρά -τύπου κέικ- νόστιμα ψωμάκια».