Υλικά
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις Υλικά 1 κιλό περίπου
20 γρ. αλάτι
50 γρ. ζάχαρη
600 γρ. νερό
20 γρ. σκόνη μαγιά
60 γρ. βούτυρο
30 γρ. γλυκάνισο
Σουσάμι για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C.
Ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη μαγιά και το νερό, ανακατεύετε καλά και δουλεύτε το μείγμα.
Προσθέτετε το βούτυρο και το γλυκάνισο και συνεχίζετε το ζύμωμα.
Αφήνετε τη ζύμη σε ζεστό μέρος να ξεκουραστεί και να φουσκώσει.Τη χωρίζετε σε τρία κομμάτια, ένα μεγαλύτερο και 2 ίδια μικρότερα.
Φτιάχνετε μια κουλούρα από το μεγάλο κομμάτι και δύο ίδια μπαστούνια από τα άλλα δύο που τα τοποθετείτε σταυρωτά πάνω στην κουλούρα σχηματίζοντας ένα σταυρό.
Βάζετε τη λαμπροκουλούρα σε ταψί, την πασπαλίζετε με σουσάμι και την αφήνετε να φουσκώσει.
Την ψήνετε για 45΄ περίπου.Σημείωση Διακοσμείτε τη λαμπροκουλούρα με ένα κόκκινο βραστό αβγό.