Υλικά
1 ½ φλιτζ. ζάχαρηΥλικά για 8-10 άτομα
2 φλιτζ. ταχίνι
600 γρ. αλεύρι
1 κουτ. σούπας σόδα σκόνη
Ξύσμα από ½ πορτοκάλι
½ κουτ. τσαγιού γαρίφαλο κοπανισμένο
2 φλιτζ. καρυδόψιχα χοντροσπασμένη
1 ½ φλιτζάνι σταφίδα μαύρη
Ζάχαρη άχνη και κανέλα για πασπάλισμα
Ελαιόλαδο για το ταψί
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ο C.
Ενσωματώνετε σε ένα μπολ τη ζάχαρη με το ταχίνι.
Ρίχνετε το νερό 2 φλιτζάνια νερό, το αλεύρι, τη σόδα, το ξύσμα πορτοκαλιού, το γαρίφαλο, την καρυδόψιχα και τις σταφίδες.
Ανακατεύετε τα υλικά καλά για να μοιραστούν ομοιόμορφα στο μείγμα και τα μεταφέρετε σε ένα λαδωμένο ταψί.
Ψήνετε την ταχινόπιτα για 40΄ και, όταν κρυώσει, την πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.