Υλικά
(H ποσότητα εξαρτάται από το μέγεθος που θα τα πλάσετε)Υλικά
7 ½ φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουτ. τσαγιού μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
1 φλιτζ. βούτυρο
1 ½ φλιτζ. ζάχαρη
4 κρόκους αβγών
1/3 φλιτζ. γάλα χλιαρό
1 κουτ. τσαγιού ξύσμα πορτοκαλιού
1 ασπράδι αβγού ελαφρά χτυπημένο με 1 κουτ. σούπας νερό
75 γρ. αμύγδαλα (ασπρισμένα και κοπανισμένα με λίγη ζάχαρη)
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C.
Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτετε τους κρόκους των αβγών έναν έναν και το γάλα.
Αναμειγνύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και τα ενσωματώνετε λίγο λίγο στο μείγμα.
Ρίχνετε το ξύσμα πορτοκαλιού και ζυμώνετε τα υλικά μέχρι να αποκτήσετε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια σας.
Την πλάθετε σε τσουρέκια και τα μεταφέρετε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Τα αλείφετε με το ασπράδι του αβγού, τα πασπαλίζετε με τα αμύγδαλα και τα ψήνετε για 20΄περίπου.
Σημείωση
Τα συγκεκριμένα τσουρέκια δεν φουσκώνουν.