Follow us

Τάρτα με σύκα και αμύγδαλα

Τάρτα με σύκα και αμύγδαλα

Υλικά

Υλικά

1 δόση ζύμης για τάρτες (μπριζέ ή σαμπλέ)

10 φρέσκα σύκα, μέτρια ώριμα

100 ml κρέμα γάλακτος πλήρης

60 γρ. αμύγδαλα αλεσμένα

50 γρ. ζάχαρη-άχνη

2 αβγά

Παρασκευή

Καθαρίζουμε τα σύκα και τα κόβουμε στη μέση, κατά μήκος.

Αφού έχει μείνει η ζύμη μας στο ψυγείο όσο χρειάζεται, την ανοίγουμε και τη βάζουμε σε φόρμα για τάρτες, την τρυπάμε με πιρούνι και την ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180° για 10 λεπτά.

Αφού τη βγάλουμε, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 200°.

Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τα αμύγδαλα και χτυπάμε λίγα δευτερόλεπτα, να ενωθούν.

Αφού έχει μισοκρυώσει η τάρτα, απλώνουμε μέσα την κρέμα.

Βυθίζουμε στην κρέμα τα σύκα, με το κομμένο μέρος προς τα πάνω, σε σχήμα κυκλικό.

Ψήνουμε την τάρτα στους 200° για 30 λεπτά περίπου.

Επίσης...

3 συνταγές με το φρούτο-σταρ του χειμώνα, το μήλο

Δοκίμασε να φτιάξεις κι εσύ αυτές τις τρεις παρασκευές.

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Περισσότερα από

Γλυκά

Τρία πρωτότυπα κέικ για να εντυπωσιάσεις

Δοκίμασε να φτιάξεις τα τρία κέικ που σου προτείνουμε, τα οποία βασίζονται σε υλικά που δεν βρίσκεις συνήθως στις κλασικές συνταγές.

3 εύκολα smoothies για ένα διάλειμμα ευεξίας

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά φρούτα ή λαχανικά και ένα μπλέντερ ώστε να απολαύσεις ένα ρόφημα που έχει σούπερ γεύση και κάνει και καλό.

Σορμπέ με Φράουλες, Χωρίς Ζάχαρη

Πώς θα φτιάξετε ένα νόστιμο σορμπέ φράουλες, χωρίς ζάχαρη.

Τάρτα Margarita

Η συνταγή για μία διαφορετική όσο και νόστιμη τάρτα.

Αφράτα Pancakes με Μαρμελάδα

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα pancakes με μαρμελάδα.

Χριστουγεννιάτικο Κέικ με Σοκολάτα και Ξερά Φρούτα

Η απόλυτη συνταγή για χριστουγεννιάτικο κέικ με σοκολάτα και ξερά φρούτα