
Υλικά
Υλικά
1 δόση ζύμης για τάρτες (μπριζέ ή σαμπλέ)
10 φρέσκα σύκα, μέτρια ώριμα
100 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
60 γρ. αμύγδαλα αλεσμένα
50 γρ. ζάχαρη-άχνη
2 αβγά
Παρασκευή
Καθαρίζουμε τα σύκα και τα κόβουμε στη μέση, κατά μήκος.
Αφού έχει μείνει η ζύμη μας στο ψυγείο όσο χρειάζεται, την ανοίγουμε και τη βάζουμε σε φόρμα για τάρτες, την τρυπάμε με πιρούνι και την ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180° για 10 λεπτά.
Αφού τη βγάλουμε, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 200°.
Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τα αμύγδαλα και χτυπάμε λίγα δευτερόλεπτα, να ενωθούν.
Αφού έχει μισοκρυώσει η τάρτα, απλώνουμε μέσα την κρέμα.
Βυθίζουμε στην κρέμα τα σύκα, με το κομμένο μέρος προς τα πάνω, σε σχήμα κυκλικό.
Ψήνουμε την τάρτα στους 200° για 30 λεπτά περίπου.