Υλικά
Υλικά
400 γρ. κάστανα
3 αβγά, χωρισμένα
300 γρ. κρέμα γάλακτος, πλήρης
4 κ.σ. ζάχαρη καστανή
1 κ.γλ. στιγμιαίος καφέ
2 κ.σ. ρούμι
Μερικά μαρόν γκλασέ
Παρασκευή
Βράζουμε τα κάστανα, τα καθαρίζουμε προσεκτικά (δεν μας ενδιαφέρει να είναι ολόκληρα) και τα περνάμε από τη μηχανή του πουρέ.
Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά τους κρόκους με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν.
Προσθέτουμε τον πουρέ του κάστανου, τη μισή κρέμα γάλακτος, το ρούμι και τον καφέ και ανακατεύουμε το μείγμα, να γίνει ομοιογενές.
Χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την προσθέτουμε λίγη λίγη με κουτάλι στο μείγμα.
Χτυπάμε τα ασπράδια με το μίξερ σε μαρέγκα σφιχτή.
Την προσθέτουμε σε 4-5 δόσεις στο μείγμα, ανακατεύοντας κάθε φορά με κουτάλι, απαλά, ώστε να ενσωματωθεί.
Μοιράζουμε το μείγμα της μους σε μπολ ή ποτήρια, γαρνίρουμε με κομματάκια από κάστανα μαρόν γκλασέ και τα αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 3 ώρες πριν σερβίρουμε.