Follow us

Μους κάστανο

Μους κάστανο

Υλικά

Υλικά

400 γρ. κάστανα

3 αβγά, χωρισμένα

300 γρ. κρέμα γάλακτος, πλήρης

4 κ.σ. ζάχαρη καστανή

1 κ.γλ. στιγμιαίος καφέ

2 κ.σ. ρούμι

Μερικά μαρόν γκλασέ

Παρασκευή

Βράζουμε τα κάστανα, τα καθαρίζουμε προσεκτικά (δεν μας ενδιαφέρει να είναι ολόκληρα) και τα περνάμε από τη μηχανή του πουρέ.

Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά τους κρόκους με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν.

Προσθέτουμε τον πουρέ του κάστανου, τη μισή κρέμα γάλακτος, το ρούμι και τον καφέ και ανακατεύουμε το μείγμα, να γίνει ομοιογενές.

Χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την προσθέτουμε λίγη λίγη με κουτάλι στο μείγμα.

Χτυπάμε τα ασπράδια με το μίξερ σε μαρέγκα σφιχτή.

Την προσθέτουμε σε 4-5 δόσεις στο μείγμα, ανακατεύοντας κάθε φορά με κουτάλι, απαλά, ώστε να ενσωματωθεί.

Μοιράζουμε το μείγμα της μους σε μπολ ή ποτήρια, γαρνίρουμε με κομματάκια από κάστανα μαρόν γκλασέ και τα αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 3 ώρες πριν σερβίρουμε.

Επίσης...

Τάρτα Μπισκότου µε Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις τάρτα μπισκότου με κρέμα γιαουρτιού.

Δροσερό Γλυκό Ψυγείου με Κεράσια

Πώς θα φτιάξεις ένα θαυμάσια δροσερό γλυκό ψυγείου με κεράσια.

Περισσότερα από

Γλυκά

Το πιο Γρήγορο Γλυκό σε Ποτήρι

Έχει γεύση από πραλίνα φουντουκιού και γίνεται σε ελάχιστο χρόνο.

Γλυκό Ανθότυρο με Άρωμα Καφέ

Μια κρέμα με ταυτότητα ελληνική, με μια αδιόρατη ξινούτσικη νότα, που κάνει ακόμα πιο ανάλαφρο το αποτέλεσμα και παντρεύεται ιδανικά με τις σταφίδες, τον καφέ και τη σοκολάτα.

Γλυκό Ψυγείου με Σύκα και Παστέλι

Νοστιμότερο από το παγωτό, ούτε παγωμένο ούτε ζεστό, αυτό το σεμιφρέντο είναι μαγικό όλες τις ώρες και κλείνει ιδανικά ένα δείπνο.

Πανακότα με Γιαούρτι και Πεπόνι

Ένα γλυκό με λίγες θερμίδες, για όσους κάνουν δίαιτα, αλλά και για όσους θέλουν να γλυκαθούν ανάλαφρα.

Παγωτό Γιαούρτι με Καρύδια και Μέλι

Το κλασικό γιαούρτι με μέλι και καρύδια μπορεί να φορέσει τα καλοκαιρινά του και να γίνει ένα πανεύκολο παγωτό.

Ονειρεμένο Γιαουρτογλυκό με Ανανά

Τρώγεται σαν χάδι, με γεύση από τα παλιά γλυκά της παιδικής μας ηλικίας.

Φραουλένια Κρέμα Πάνω σε Αφράτη Βάση

Αιθέριο και ελαφρύ γλυκό, που γίνεται ακόμα πιο ανάλαφρο χάρη στη βάση από φρυγανιές, όπως την εφηύραν οι μαμάδες τη δεκαετία του '70.

Η Παγωμένη Μπόμπα της Γιαγιάς

Όταν το δοκίμαζες, ξεχνούσες κάθε λαχτάρα για έτοιμο παγωτό.

Γλυκό με Γεύση Λεμόνι και Σοκολάτα

Ζουμερό σιροπιαστό κέικ στη βάση, κρέμα λεμόνι και επικάλυψη σοκολάτας, ένα γλυκό για όλες τις ώρες.

Μoυς Καφέ με Σπιτική Πραλίνα Αμυγδάλου

Τίποτα δε συγκρίνεται με τη γεύση της πραλίνας που φτιάχνεται γρήγορα και εύκολα με σπιτική καραμέλα.