Follow us

Τούρτα μόκα

Τούρτα μόκα

Υλικά

υλικά

για το παντεσπάνι:

150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

150 γρ. ζάχαρη

150 γρ. βούτυρο (που έχουμε αφήσει εκτός ψυγείου)

3 αβγά

1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη

1 κ.σ. πολύ δυνατό εσπρέσσο ή ανάλογο στιγμιαίο καφέ

για την κρέμα βουτύρου:

200 γρ. βούτυρο φρέσκο

200 γρ. ζάχαρη άχνη

3 κρόκους πολύ φρέσκων αβγών

2 κ.σ. πολύ δυνατό εσπρέσσο ή ανάλογο στιγμιαίο καφέ

σοκολάτα κουβερτούρα και φουντούκια ή αμύγδαλα, για το γαρνίρισμα

παρασκευή

Ανάβουμε το φούρνο στους 180ο.

Βουτυρώνουμε δύο φόρμες διαμέτρου 20-22 εκ.

και τις καλύπτουμε με χαρτί ψησίματος.* Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι ν' ασπρίσει και ν' αφρατέψει.

Προσθέτουμε τ' αβγά ένα-ένα, εναλλάξ με αλεύρι, συνεχίζοντας το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα.

Ανακατεύουμε τη μαγιά με το υπόλοιπο αλεύρι και τα προσθέτουμε, μαζί με τον καφέ.

Μοιράζουμε το μείγμα στις δύο φόρμες και ψήνουμε το παντεσπάνι γιά 20'-25', μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει.

Μόλις κρυώσει ελαφρά, ραντίζουμε με λίγο νερό το χαρτί και ξεκολλάμε προσεκτικά τα παντεσπάνια.Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο για την κρέμα με την άχνη.

Προσθέτουμε ένα-ένα τ' αβγά και μετά τον καφέ.

Βάζουμε σε πιατέλα σερβιρίσματος το ένα παντεσπάνι και απλώνουμε ομοιόμορφα το 1/3 της κρέμας.

ακουμπάμε επάνω το άλλο παντεσπάνι και καλύπτουμε όλη την τούρτα με την υπόλοιπη κρέμα.

Γαρνίρουμε, αν θέλουμε με σαντιγί από κορνέ.

Καλύπτουμε την επιφάνεια με κουβερτούρα τριμμένη ή ξύσμα και καβουρδισμένα, χοντροκομμένα φουντούκια ή αμύγδαλα. * μπορούμε να ψήσουμε το παντεσπάνι σε μία φόρμα για 30'-35' και ελέγχουμε το ψήσιμο βυθίζοντας τη λάμα ενός μαχαιριού.

Θα χωρίσουμε οριζόντια στη μέση το παντεσπάνι, με ένα μεγάλο μαχαίρι, με πλατειά λάμα.

Επίσης...

Τάρτα Μπισκότου µε Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις τάρτα μπισκότου με κρέμα γιαουρτιού.

Δροσερό Γλυκό Ψυγείου με Κεράσια

Πώς θα φτιάξεις ένα θαυμάσια δροσερό γλυκό ψυγείου με κεράσια.

Περισσότερα από

Γλυκά

Το πιο Γρήγορο Γλυκό σε Ποτήρι

Έχει γεύση από πραλίνα φουντουκιού και γίνεται σε ελάχιστο χρόνο.

Γλυκό Ανθότυρο με Άρωμα Καφέ

Μια κρέμα με ταυτότητα ελληνική, με μια αδιόρατη ξινούτσικη νότα, που κάνει ακόμα πιο ανάλαφρο το αποτέλεσμα και παντρεύεται ιδανικά με τις σταφίδες, τον καφέ και τη σοκολάτα.

Γλυκό Ψυγείου με Σύκα και Παστέλι

Νοστιμότερο από το παγωτό, ούτε παγωμένο ούτε ζεστό, αυτό το σεμιφρέντο είναι μαγικό όλες τις ώρες και κλείνει ιδανικά ένα δείπνο.

Πανακότα με Γιαούρτι και Πεπόνι

Ένα γλυκό με λίγες θερμίδες, για όσους κάνουν δίαιτα, αλλά και για όσους θέλουν να γλυκαθούν ανάλαφρα.

Παγωτό Γιαούρτι με Καρύδια και Μέλι

Το κλασικό γιαούρτι με μέλι και καρύδια μπορεί να φορέσει τα καλοκαιρινά του και να γίνει ένα πανεύκολο παγωτό.

Ονειρεμένο Γιαουρτογλυκό με Ανανά

Τρώγεται σαν χάδι, με γεύση από τα παλιά γλυκά της παιδικής μας ηλικίας.

Φραουλένια Κρέμα Πάνω σε Αφράτη Βάση

Αιθέριο και ελαφρύ γλυκό, που γίνεται ακόμα πιο ανάλαφρο χάρη στη βάση από φρυγανιές, όπως την εφηύραν οι μαμάδες τη δεκαετία του '70.

Η Παγωμένη Μπόμπα της Γιαγιάς

Όταν το δοκίμαζες, ξεχνούσες κάθε λαχτάρα για έτοιμο παγωτό.

Γλυκό με Γεύση Λεμόνι και Σοκολάτα

Ζουμερό σιροπιαστό κέικ στη βάση, κρέμα λεμόνι και επικάλυψη σοκολάτας, ένα γλυκό για όλες τις ώρες.

Μoυς Καφέ με Σπιτική Πραλίνα Αμυγδάλου

Τίποτα δε συγκρίνεται με τη γεύση της πραλίνας που φτιάχνεται γρήγορα και εύκολα με σπιτική καραμέλα.