Follow us

Ταχινόπιτα

Ταχινόπιτα

Υλικά

υλικά

3 φλ.τσ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 κ.γ. σόδα 

2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 φλ.τσ. ζάχαρη καστανή

1 φλ.τσ. χυμός πορτοκαλιού και το ξύσμα του

1 φλ.τσ. ταχίνι

4 κ.σ. μέλι διαλυμένες σε 1 φλ.τσ. χλιαρό νερό

1 φλ.τσ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη

3/4 φλ.τσ. σταφίδες μαύρες και ξανθές

1 κ.γ. γαρύφαλλα κοπανισμένα

1 κ.γ. κανέλλα σε σκόνη

1 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη

για το σιρόπι

2 φλ.τσ. ζάχαρη

1 φλ.τσ. νερό

1 ξύλο κανέλας

1/2 πορτοκάλι, το χυμό

1 φλ.κ. μπράντυ

φλούδα από 1 λεμόνι ακέρωτο

παρασκευή

Ανάβουμε το φούρνο στους 180ο.

Πασπαλίζουμε τη σταφίδα με λίγο αλεύρι.

Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σόδα, το μπέικιν, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το τζίντζερ.

Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε καλά το ταχίνι με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το χλιαρό νερό με το μέλι, το ξύσμα και το κονιάκ και ανακατεύουμε να ενωθούν.

Προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα του αλευριού, ανακατεύοντας με το σύρμα των αβγών, εναλλάξ με το χυμό πορτοκαλιού.

Όταν γίνει ένας πηχτός χυλός ρίχνουμε τα καρύδια και τις σταφίδες και ανακατεύουμε ελαφρά.

Στρώνουμε ένα μέτριο ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί, το λαδώνουμε και απλώνουμε μέσα το μείγμα.

Ψήνουμε στο φούρνο επί 1 ώρα περίπου.

Όταν μισοκρυώσει, την περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι.Για να φτιάξουμε το σιρόπι βράζουμε όλα τα υλικά εκτός από το μπράντυ για 5'.

Στο τέλος προσθέτουμε το μπράντυ.Αν θέλουμε ν' αποφύγουμε το σιρόπι, ρίχνουμε στην ταχινόπιτα ζάχαρη άχνη.

Το γλυκό αυτό διατηρείται αρκετές μέρες.

Επίσης...

Ρυζόγαλο µε µαστίχα Χίου

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με μαστίχα Χίου.

Καρυδόκρεµα

Η συνταγή για καρυδόκρεμα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Χαλβάς Πορτοκαλένιος χωρίς Λάδι

Η συνταγή για πορτοκαλένιο χαλβά χωρίς λάδι.

Ρυζόγαλο µε Αποξηραµένα Φρούτα

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με αποξηραµένα φρούτα.

Καρυδάτο

Η συνταγή για καρυδάτο.

Τούρτα Κανταΐφι με Κεράσια

Μια τούρτα κανταϊφένια και ανάλαφρη, με μια μικρή επίγευση από άρωμα τριαντάφυλλου, που γίνεται το ίδιο πανέμορφη και νόστιμη με φράουλες.

Η Καρπουζόπιτα της Μήλου

Ένα από τα πιο παράξενα και πρωτότυπα γλυκά της παράδοσης, που το φτιάχνουν οι νοικοκυρές της Μήλου

Καρυδόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιµη καρυδόπιτα.

Τριγωνάκια Νηστίσιµα

Η συνταγή για νηστίσιµα τριγωνάκια.