Υλικά
υλικά
για τη ζύμη "σου"(choux):
1/2 φλ.τσ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλ.τσ. νερό
50 γρ. βούτυρο
2 αβγά, ελαφρά χτυπημένα
3 κ.σ. αμύγδαλα φιλέ
για τη γέμιση:
300 ml κρέμα γάλακτος πλήρης*
1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
400 γρ. φράουλες
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
(* ή μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 600 γρ. έτοιμη σαντιγί ζαχαροπλαστείου)
παρασκευή
Καθαρίζουμε τις φράουλες και τις κόβουμε στη μέση ή στα τρία, αν είναι μεγαλύτερες.
Τις βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν.Για να φτιάξουμε τη ζύμη "σου", βάζουμε στη φωτιά, σε μικρή κατσαρόλα, το νερό με το βούτυρο και μόλις αρχίσει να τρεμουλιάζει ρίχνουμε όλο μαζί το αλεύρι και ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα γρήγορα και συνέχεια, μέχρι να σχηματιστεί μία ζύμη που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά , αφήνουμε 3'-4' να κρυώσει λίγο, ρίχνουμε τα αβγά και ανακατεύουμε πάλι ζωηρά μέχρι να ενσωματωθούν και να γίνει μία ζύμη λεία και ομοιογενής.
Ανάβουμε το φούρνο στους 220ο.
Βρέχουμε ένα κομμάτι χαρτί ψησίματος, το στύβουμε καλά και το απλώνουμε σε ταψάκι.
Παίρνουμε κουταλιές από τη ζύμη και σχηματίζουμε μία κουλούρα (με οπή στο κέντρο) με διάμετρο 20-22 εκ.
(μπορούμε και να τη σχεδιάσουμε στο χαρτί με μολύβι, για διευκόλυνση).
Πασπαλίζουμε στην επιφάνεια ομοιόμορφα τα αμύγδαλα.
Την ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 20΄ στους 220ο και μετά κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 180ο και ψήνουμε ακόμα 20'-25΄.
Τη βγάζουμε και τη μεταφέρουμε προσεκτικά σε σχάρα, για να κρυώσει σωστά απ' όλες τις πλευρές.Χτυπάμε με το μίξερ χειρός την κρέμα με την άχνη, μέχρι να γίνει μια αφράτη και σφιχτή σαντιγί.
Ανακατεύουμε μέσα τα 2/3 από τις φράουλες.
Όταν το σου κρυώσει τελείως, το κόβουμε οριζόντια στη μέση.
Απλώνουμε στον κάτω κύκλο τη σαντιγί με τις φράουλες.
Σκορπίζουμε επάνω τις υπόλοιπες φράουλες και σκεπάζουμε με το επάνω κομμάτι, χωρίς να πιέσουμε.
Βάζουμε σε μικρό σουρωτήρι την άχνη και πασπαλίζουμε την επιφάνεια του γλυκού.
Σερβίρουμε αμέσως.(σημ.
η ζύμη σου γίνεται εύκολα και γρήγορα, αλλά πρέπει να σερβιριστεί αμέσως γιατί "πανιάζει", ειδικά όταν έρχεται σε επαφή με την κρέμα.
Γι αυτό, μπορούμε να ετοιμάσουμε ζύμη και κρέμα από νωρίτερα, αλλά να συνθέσουμε το γλυκό την ώρα που θα σερβιριστεί).