Υλικά
υλικά
1 πακέτο μπισκότα digestive (400 γρ.)
650 γρ. τυρί τύπου Φιλαδέλφεια
600 γρ. φράουλες, πλυμένες, καθαρισμένες
1/2 φλ.τσ. ζάχαρη
400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
3 αβγά
2 κ.σ. ζάχαρη και 3 κ.σ. βούτυρο για τα μπισκότα
3 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 κ.σ. κορν φλάουρ
παρασκευή
Θρυμματίζουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με 2 κ.σ ζάχαρη και 3 κ.σ λιωμένο βούτυρο, να γίνουν μία πάστα.
Βάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα με έλασμα, πιέζουμε καλά και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε το γλυκό.Βάζουμε στο μπλέντερ τις μισές φράουλες μαζί με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ και πολτοποιούμε.
Βάζουμε τη σάλτσα φράουλας σε κατσαρολάκι και σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας για 2'.
Βάζουμε 1/2 φλ.τσ.
στο ψυγείο.
Κόβουμε τις υπόλοιπες φράουλες στη μέση.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150ο.Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ χειρός το τυρί ν' αφρατέψει.
Προσθέτουμε σιγά-σιγά το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα και κατόπιν το λεμόνι.
Ρίχνουμε τ' αβγά ένα-ένα και σταματάμε το χτύπημα μόλις ενωθούν.Απλώνουμε τη μισή κρέμα επάνω στα μπισκότα.
Ρίχνουμε μερικές κουταλιές από τη σάλτσα φράουλας και τις μισές από τις κομμένες φράουλες.
Βάζουμε προσεκτικά από πάνω την υπόλοιπη κρέμα και σκεπάζουμε με λεπτό στρώμα σάλτσας. Ψήνουμε το γλυκό για 45'-50'.
Το αφήνουμε να κρυώσει τελείως, περνάμε ένα μαχαίρι γύρω γύρω να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα και αφήνουμε τη φόρμα στο ψυγείο πολλές ώρες ή μία νύχτα.
Για το σερβίρισμα, αφαιρούμε το έλασμα της φόρμας, καλύπτουμε την επιφάνεια με τη σάλτσα φράουλας που κρατήσαμε στο ψυγείο και γαρνίρουμε με τις υπόλοιπες φρέσκιες φράουλες.