Υλικά
υλικά
1και 3/4 φλ.τσ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλ.τσ. βούτυρο φρέσκο
1 φλ.τσ. ζάχαρη
1 φλ.τσ. νιφάδες σοκολάτας (chocolate chips) από μαύρη σοκολάτα
1 φλ.τσ. ψιλοκομμένα καβουρδισμένα αμύγδαλα*
1/2 φλ.τσ. μαύρη ζάχαρη (μαλακιά)
1/3 φλ.τσ. κακάο
1 αβγό σε θερμοκρασία δωματίου
2 βανίλιες ή 1 κ.γ. υγρό άρωμα βανίλιας
1/3 κ.γ. σόδα σε σκόνη
περίπου 2 κ.σ. γάλα
παρασκευή
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο.
Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σόδα (και αν έχουμε βανίλια σε σκόνη).
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο (που έχουμε αφήσει εκτός ψυγείου) και προσθέτουμε τις δύο ζάχαρες.
Χτυπάμε μέχρι να ασπρίσει και να γίνει αφράτο το μείγμα, προσθέτοντας ενδιαμέσως την υγρή βανίλια.
Προσθέτουμε το αβγό και χτυπάμε λίγα δευτερόλεπτα να ενσωματωθεί.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε το κακάο και κατόπιν το γάλα.
Σ' αυτό το μείγμα ρίχνουμε το μείγμα του αλευριού, ανακατεύοντας με σπάτουλα απλώς να ενωθούν τα υλικά, χωρίς να επιμείνουμε πολύ.
Προσθέτουμε τα chips και τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε ελαφρά.
Σε μια επιφάνεια σιλικόνης ή ταψάκι με χαρτί ψησίματος, ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα, δίνοντάς τους στρογγυλό σχήμα.
Τα ψήνουμε στο φούρνο για 12'-14'.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν αρκετά πριν τα βγάλουμε από το ταψάκι. * μπορούμε να βάλουμε καρύδια αντί για αμύγδαλα.
Αν δεν θέλουμε ξηρούς καρπούς, τους αντικαθιστούμε με 1 ακόμα φλ.τσ.
chocolate chips.