Υλικά
υλικά
180 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
100 γρ. ζάχαρη καστανή
100 γρ. φρέσκο βούτυρο λιωμένο
1 αβγό, ελαφρά χτυπημένο
50 γρ. σοκολάτα σπασμένη στο μούλτι ή chocolate chips
1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
παρασκευή
Ανάβουμε το φούρνο στους 180ο.
Βάζουμε σε ένα μπολ το λυωμένο βούτυρο, προσθέτουμε αλεύρι με μπέικιν και ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με κουτάλι ή σπάτουλα.
Προσθέτουμε το αβγό και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί.
Προσθέτουμε τη σοκολάτα και το ξύσμα.
Στρώνουμε το ταψί μας με χαρτί ψησίματος, ελαφρά βουτυρωμένο ή χρησιμοποιούμε επιφάνεια σιλικόνης.
Σχηματίζουμε με τη ζύμη μπάλες μεγέθους καρυδιού και τις τοποθετούμε στην επιφάνεια, σε αρκετή απόσταση μεταξύ τους, γιατί θα απλώσουν πολύ.
Πατάμε κάθε μπαλάκι ελαφρά με τη ράχη ενός κουταλιού, να πλατύνει λίγο.
Τα ψήνουμε για 8'-9'.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν πριν τα δοκιμάσουμε, οπότε και θα έχουν πάρει την υφή που πρέπει.tips: μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λευκή ή μαύρη σοκολάτα.
Αν τη σπάσουμε μόνοι μας, θα πρέπει να κάνουμε κομματάκια μικροσκοπικά, στο μέγεθος των έτοιμων chips, κι ας μην είναι ομοιόμορφα.Προσοχή στο λιώσιμο του βουτύρου! Μόλις λιώσει το αποσύρουμε αμέσως, πριν αρχίσει να βράζει.