Υλικά
υλικά
200 γρ. κουβερτούρα πολύ καλής ποιότητας ( με κακάο τουλάχιστον 65%) σε κομμάτια
250 γρ. ζάχαρη
200 γρ. φρέσκο βούτυρο
1/3 φλ.τσ. αλεύρι
5 πολύ φρέσκα αβγά, κατά προτίμηση βιολογικά
1 κ.γ. τριμμένο τσίλι (ή εσπελέτ) καλής ποιότητας, ή λίγο περισσότερο, αν θέλετε πιό πικάντικη γεύση
ελάχιστο αλάτι
μικρά φορμάκια γιά πτι φουρ (γιά ποσότητα μεγέθους μικρού καρυδιού)
παρασκευή
Σε χαμηλή φωτιά λυώνουμε το βούτυρο με τη σοκολάτα.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε βαθύ σκεύος, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.
Αφήνουμε 2'-3' να κρυώσει και προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά, αφού τα έχουμε χτυπήσει προηγουμένως ελαφρά.
Ανακατεύουμε με το σύρμα των αβγών να ενσωματωθεί κάθε αβγό, πριν προσθέσουμε το επόμενο.
Προσθέτουμε μιά γεμάτη κουταλιά σούπας αλεύρι, το τσίλι, ελάχιστο αλάτι και ανακτεύουμε το μείγμα καλά.
Μοιράζουμε το μείγμα σε φορμάκια και ψήνουμε στο φούρνο γιά 10'-12', ανάλογα με το μέγεθος: η επιφάνεια πρέπει να είναι ελαφρά ξεροψημένη, αλλά το εσωτερικό μαλακό.
Αφήνουμε τα πτι φουρ να κρυώσουν μέχρι να μπορούμε να τα ξεφορμάρουμε και τα τοποθετούμε σε σχάρα γιά να κρυώσουν τελείως, μέχρι να ψήσουμε τα επόμενα.
Γίνονται 66-70 πτι φουρ. tips: o συνδυασμός της σοκολάτας με το καφτερό και μυρωδάτο πιπέρι από τριμμένη τσίλι πιπεριά ήταν συνηθισμένος στους Αζτέκους και θεωρείται κλασικός στη ζαχαροπλαστκή.
Δεν θα προκύψει κάτι ενοχλητικά καφτερό, αλλά μιά γεύση πικάντικη και εθιστική.