Υλικά
υλικά
200 γρ. αλεύρι
15 γρ. μαγιά μπύρας
50 γρ. σουλτανίνα
50 μήλο σε κυβάκια
50 γρ. κουκουνάρι
40 γρ. ζάχαρη
1/2 ποτηράκι γκράπα ή τσίπουρο
ζάχαρη άχνη
σπορέλαιο για το τηγάνισμα
παρασκευή
Σε βαθύ σκεύος διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη με ένα φλ.
χλιαρό νερό και προσθέτουμε τη γκράπα.
Ενώνουμε λίγο λίγο το αλεύρι και δουλεύουμε το μείγμα μέχρι να γίνει μια ζύμη ελαστική -αν χρειαστεί προσθέτουμε ελάχιστο νερό.
Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να διπλασιαστεί σε όγκο.
Προσθέτουμε τη σταφίδα, το κουκουνάρι και το μήλο και ζυμώνουμε ελαφρά.
Τηγανίζουμε κουταλιές από τη ζύμη σε άφθονο καυτό λάδι.
Αφήνουμε να στραγγίξουν οι φριτέλλες σε απορροφητικό χαρτί και κατόπιν τις μεταφέρουμε σε πιατέλα και τις πασπαλίζουμε με άχνη.
Τις τρώμε ζεστές.σημ.
οι φριτέλλες (frittelle) είναι παραδοσιακό γλυκό της Αποκριάς στην Ιταλία.